Mirza Soljanin se ozenio sestrom Edina Dzeke

Mirza Šoljanin se oženio

Sjenica vesti, Slike, Vijesti 2012

Jedan od najpopularnijih zvezda pop scene, Šoljanin, regiona stao je na ludi kamen. Popularni je izgovorio sudbonosno „DA“ miljenici njegovog srca Merimi Dzeko.

Dugo unazad tabloidi su bili puni slika i tekstova o njima dvoma i njihovoj vezi, a sada su njih dvoje svoju romansu i ozvaničili. Svoju vezu su krunisali brakom i proslavom u Mirzinoj rodnoj Sjenici.

Svoju sestru, Merimu, Mirzi u budućnost „ustupio“ je proslavljeni svetski fudbaler Edin , koji je sestru doveo pred matičara i nije krio radost i sreću sestrinim venčanjem.
Veselje je, kažu, bilo nesvakidašnje, originalno i za pamćenje, a potrajalo je do kasno u noć.

Avaz piše:
Merima Džeko udala sa za Mirzu Šoljanina

Svadba sestre naše nogometne zvijezde Edina Džeke i mladog pjevača već danima je top-tema

Svadba Merime Džeko, sestre naše nogometne zvijezde Edina Džeke, i mladog pjevača Mirze Šoljanina već danima je top-tema u Sjenici, rodnom gradu pobjednika treće sezone „Hayatovog“ šoua „Zvijezda možeš biti ti“, ali i u našoj zemlji.

Čitaj još:  Omaha u vrelima sjeničkim (Video)

Vjenčanje ovog mladog para održano je sinoć u hotelu „Borići“, a za ovu priliku rezervirani su kompletni kapaciteti ovog ugostiteljskog objekta – restoran za svadbeno veselje, kao i hotelski dio sa sobama, u kojem su smještene brojne zvanice.

Oni su nekoliko sati prije samog vjenčanja Mirze i Merime, koje su Sjeničani prozvali vjenčanjem decenije, pristali ekskluzivno da se fotografiraju za „Dnevni avaz“.
– Stvarno nismo željeli da od našeg vjenčanja pravimo neku veliku pompu. Želimo da to bude dan u životu koji ćemo podijeliti sa svojim najbližim – rekao nam je Mirza Šoljanin, koji je s kumom Edijem Muslićem žurio da dočeka brojne zvanice iz cijele Srbije, ali i BiH.

Na svadbu je pozvano 400 zvanica, a mladenci ništa nisu željeli prepustiti slučaju, tako da su za kompletnu organizaciju vjenčanja i zabave angažirali jednu sarajevsku agenciju. Kako saznajemo, u petak su se Merima i Mirza šerijatski vjenčali u džamiji Sultanije Valide, i to u prisustvu najuže rodbine.

Čitaj još:  Sjenica pogled sa visine

Jučer je u Sjenicu na vjenčanje Džekine sestre stigla i Amra Silajdžić.

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

2 comments

Ostavite odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.