Pozar u Sjenici - Sjenica

Zbog olujnog vetra požar divlja u Sjenici!

Sjenica vesti

Drama u Sjenici! Požar u porodičnoj kući, vatrogasci zbog vetra ne mogu da ugase.

Olujni vetar koji duva brzinom od preko 80 kilometara na čas, preti da raširi požar, koji je sinoć izbio u domaćinstvu Albina Ramovića, u selu Ramovska mahala.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Sjenica Mikaila Kaličanina, koji je sa saradnicima krenuo u pomoć porodici, za sada znaju da su izgorela tri ogromna stoga sena, a vetar koji duva velikom brzinom preti da vatrenu stihiju prenese na ostatak ekonomskog domaćinstva, ali i na kuću.

– Dodatne probleme pričinjava i činjenica da je MZ Trijebine u kojoj se nalazi zaseok Ramovska mahala ostao sinoć i bez struje zbog kvara na dalekovodu. Isti je slučaj i u MZ Bare, pa je bez struje trenutno oko 1.500 meštana – ističe Kaličanin.
Zamenik predsednika opštine Sjenica kaže da se do domaćinstva porodice Ramović ne može lako doći, jer je vetar napravio nove smetove, pa su u akciju gašenja i spašavanja pre vatrogasaca krenule teške građevinske mašine koje pokušavaju uprkos snažnom vetru da raščiste put.

Čitaj još:  Vrijeme podržava i dalje asfaltiranje ulica u našem gradu (FOTO)

– Ono što saznajemo sa terena putem telefonske veze je da je čitav komšiluk pritekao u pomoć porodici Ramović kako bi bar lokalizovali požar, ali je zbog silnog vetra to veoma teško – istakao je Kaličanin.

Čitaj još:  Češka delegacija posetila Sjenicu - VIDEO

Za sada još nije poznat uzrok požara.

Blic

Facebook komentari

One thought on “Zbog olujnog vetra požar divlja u Sjenici!

Leave a Reply