Osnovna skola u Sjenici - tv Sjenica - Sjenicacom

Budućnost počinje: Osnovna škola – Kruna obrazovne scene

Informacije, Kultura, Sjenica, Sjenica vesti, Video

Kao što je ranije najavljeno, u Sjenici je izgrađena nova osnovna škola. U pitanju je škola koja će zameniti sadašnju Osnovnu školu “Svetozar Marković”, koja se nalazi na mestu gde se nekada nalazila sjenička kula, koja je trenutno u veoma lošem stanju.

Imali smo tu čast i privilegiju da prošetamo novom školom i zavirimo u svaku prostoriju pre zvaničnog otvaranja, što možete videti u snimku.

Budućnost počinje: Osnovna škola – Kruna obrazovne scene


Kapacitet škole je 2200 učenika mlađih i starijih razreda i sagrađena je na tri sprata, odnosno dva sprata i podrumski nivo. Osim što je opremljena najmodernijim tehnološkim sredstvima, škola poseduje olimpijski bazen, nekoliko svlačionica, dve teretane i sportske terene. Kabinet za informatiku, podijeljen na dvije učionice, poseduje kompjutere poslednje generacije. Tehnički kabinet obuhvata i prostoriju sa strugom, omogućavajući učenicima praktično iskustvo u tehničkim veštinama.

Fiskulturna sala je opremljena svim pratećim spravama i rekvizitima, uz tablu za rezultate koja omogućava praćenje sportskih aktivnosti i takmičenja. Tribine su takođe deo sportske dvorane, pružajući prostor za gledaoce i podršku učenicima tokom sportskih događaja.

Sve učionice su opremljene modernim nameštajem lepih, veselih boja. Ono što je posebno interesantno, postojaće samo jedna, prepodnevna smena za đake. Škola se takođe može pohvaliti sa 59 mokrih čvorova, što pruža udobnost i praktičnost za učenike i osoblje. Domar Milija Tubić nas je ljubazno proveo kroz sve delove škole, ističući detalje i funkcionalnosti svake prostorije. Škola je takođe opremljena sa tri postajnice za grijanje, što obezbeđuje adekvatnu klimatizaciju tokom cele godine. Sve je opremljeno najmodernijom tehnologijom.

Čitaj još:  Odlazak nastavnice Bose Stepanović u penziju (Video)

Budućnost počinje: Osnovna škola – Kruna obrazovne scene

U sklopu škole nalaze se posebni liftovi namenjeni deci sa invaliditetima, omogućavajući im lakši pristup svim spratovima i prostorijama.

Uz sve to, škola se može pohvaliti i ogromnom kuhinjom i menzom, opremljenom svom mogućom kuhinjskom opremom koja je potrebna za pripremu ukusnih i zdravih obroka za učenike. Ova impresivna kuhinja omogućava efikasnu pripremu hrane u velikim količinama, dok menza pruža udoban prostor za učenike da uživaju u obrocima i druženju sa svojim vršnjacima.

Na kraju, direktor nas je zamolio za podršku u pronalaženju donacije za kosačicu za travu, što bi doprinelo održavanju školskog dvorišta i prostora oko zgrade. To je jedino što školi još nedostaje kako bi kompletno ispunila potrebe učenika i osoblja.

Čitaj još:  Maratonci na biciklima prošli kroz Sjenicu
Naša nova škola

Pogledajte još: “Od pepela do nade: Poziv za pomoć čoveku koji je izgubio sve”


Pogledajte naše kamere uživo iz Sjenice ovde
Pratite nas na TikTok-u ovde
Follow naš fejsbuk ovde
Proverite i naš tviter ovde

Najbitnije, naš YouTube kanal pod imenom TV Sjenica vam stoji 24 sata na raspolaganju. Tamo možete uvijek videti aktuelne stvari, stanje i dešavanja iz Sjenice.
Posetite naš YouTube kanal ovde

I još nešto…

Pratite TV Sjenica na viberu

SJENICA UŽIVO kamera 1: https://camstreamer.com/redirect/711defa879e73b1/S-64022  
SJENICA UŽIVO kamera 2: https://camstreamer.com/redirect/22b5507c1309397/S-64017

Facebook komentari

Leave a Reply