Sjenica će uskoro dobiti bolnicu, poljoprivrednu školu i još jedan vrtić

Sjenica vesti, Vijesti 2013

Na petoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Sjenica donijete su odluke od velikog značaja za budući uspješan razvoj ove sandžačke opštinu.
U sklopu odluka koje su izglasali odbornici skupštine najvažnija je bila ona na polju unapređenja zdravstva. Stacionar u Sjenici koji funkcioniše u okviru Opšte bolnice Užice se ovom odlukom pripojava Domu zdravlja Sjenica i na taj način se stvaraju uslovi za formiranje Opšte bolnice u Sjenici, što garantuje bolju, bržu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu građana Sjenice.
Data je saglasnost za promjenu naziva “Tehničke škole” u “Tehničko-Poljoprivrednu” školu, čime će se napraviti jedan zaokružen ciklus strategije budućeg razvoja ove Sjeničke opštine, gde će prioritet imati prirodni resursi u cilju razvoja poljoprivrede.
“U ovoj školi će se obrazovati novi kadrovi koji će nakon završetka moći dalje školovanje da nastave na poljoprivrednom fakultetu. Pruža nam se mogućnost da iskoristimo sredstva, a dobili smo povoljne informacije, da će biti obezbjedjeno nekih stotinka hektara zemljišta od strane ministarstva Poljoprivrede”, izjavio je nakon sjednice Mustafa Baltić, predsjednik Skupštine opštine Sjenica.
Posebno bitna tačka dnevnog reda je odluka o nastavku radova na novom obdaništu, koje će rastjeretiti već postojeće kapacitete, a obezbjediti uslove za lakše funkcionisanje i prihvatanje većeg broja korisnika na području Sjeničke opštine.
Na ovoj sjednici je postignut konsenzus oko ovih odluka, jer su i opozicioni odbornici podržali osnivanje Bolnice, otvaranje Poljoprivredne škole i nastavka radova na završetku dečjeg obdaništa.

Facebook komentari
Čitaj još:  U blokadi je još desetak odsto Peštera

Leave a Reply