Sjenica.com info

Zahtev – obrazac za instalaciju usporivača brzine

download, Informacije, Opstina Sjenica, Sjenica vesti

MOLBA SVIM ODGOVORNIM GRAĐANIMA SJENICE

Budući da smo lično pogođeni ovim problemom, a i naš sugrađanin Anes je ove godine ponovo pokrenuo inicijativu koju godinama pokušavamo da sprovedemo u delo. Ova inicijativa je postojala i prethodnih godina, pa čak i kod prethodnih vlasti u opštini. Molimo vas sve da iskoristite ovaj obrazac. Popunite ga sa vašim ličnim podacima, datumom, i dostavite ili odnesite u našu opštinu.

Ako želite da prilagodimo obrazac za vašu ulicu, rado ćemo to učiniti. Dovoljno je da nam se obratite putem komentara, i mi ćemo urediti obrazac prema vašim potrebama. Možete odštampati obrazac i popuniti ga ili nas kontaktirati putem email adrese: TVSjenica @ online. ms (sve sastavljeno bez razmaka), kako biste dobili Word ili PDF dokument, po vašoj želji i sa informacijama o vašoj ulici.

obrazac za instalaciju usporivaca brzine lezeci policajac

Tekst koji možete sami da mijenjate:

OPŠTINSKOM VEĆU

Predmet: Zahtev za instalaciju usporivača brzine

Poštovani,

Ovim putem želimo da iznesemo naš zahtev za postavljanje tehničkih rešenja koja bi doprinela usporavanju saobraćaja na deonici od šetališta do benzinske pumpe u Ulici Milorada Jovanovića. Naša inicijativa proizlazi iz učestalog prekoračenja brzine vozila na toj deonici, što predstavlja ozbiljnu opasnost za pešake, a posebno za našu najmlađu i najranjiviju kategoriju učesnika u saobraćaju – decu.

Molimo vas da ozbiljno razmotrite ovaj zahtev i uzmete u obzir mogućnost postavljanja usporivača brzine, naravno uz neophodnu saglasnost nadležnih ministarstava. Ovo je hitno pitanje koje zahteva brzu reakciju jer su bahate brzine vožnje postale svakodnevnica na Ulici Milorada Jovanovića, a takvo ponašanje vozača predstavlja ozbiljan rizik po živote građana.

Uvereni smo da nam je bezbednost građana, pre svega dece, prioritet i da će postavljanje usporivača brzine doprineti podizanju svesti o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa. Ova mera bi fizički ograničila brzinu kretanja vozila i značajno unapredila bezbednost pešaka.

Molimo vas da rešite naš zahtev u što kraćem roku, s obzirom na hitnost situacije. Unapred zahvaljujemo na vašoj pažnji i nadamo se da ćete prepoznati važnost ovog problema i delovati u interesu bezbednosti svih građana.

S poštovanjem,

Podnosilac:


Ovde možete skinuti PDF ili WORD obrazac.



Ukoliko opština ima problema da sastavi pismo nadležnima, mogu da se koriste ovim tekstom:

Čitaj još:  Noćna straža u Sjenici (Video)

Opština Sjenica
Zmaja od Bosne 1
36310 Sjenica

Ministarstvo saobraćaja
Republike Srbije
Nemanjina 22-26
11000 Beograd

JP “Putevi Srbije”
Bulevar kralja Aleksandra 282
Poštanski fax 17,
11050 Beograd 22

Datum: 03.09.2023.

Predmet: Zahtev za postavljanje ležećih policajaca u ulici Milorada Jovanovića (Rifata Burdževića)

Poštovani,

Ovim putem, kao predstavnici Opštine Sjenica, želimo da uputimo zvanični zahtev Ministarstvu saobraćaja Republike Srbije i JP “Putevi Srbije” u vezi postavljanja ležećih policajaca u ulici Milorada Jovanovića (Rifata Burdževića), na deonici od šetališta do benzinske pumpe. Naša namera je da, uz podršku Ministarstva saobraćaja i angažovanje JP “Putevi Srbije”, rešimo problem nesavesnih vozača koji organizuju nelegalne trke tokom noći, zanemarujući saobraćajne propise i semafore.

Zabrinuti smo zbog učestalih situacija u kojima se vozači nepravilno ponašaju, prolazeći kroz crveno svetlo, ugrožavajući živote ostalih učesnika u saobraćaju, uključujući pešake. U skladu sa tim, tražimo postavljanje minimalno četiri, a maksimalno šest ležećih policajaca duž navedene deonice, kako bi se usporila brzina vozila i osigurala veća bezbednost svih.

Čitaj još:  SMRDOVANJE (epizoda 3) Video

Svestrano razmatrajući važnost ovog zahteva, nadamo se da ćete prepoznati neophodnost preduzimanja mera radi zaštite građana od rizičnih vozačkih ponašanja. Otvoreni smo za saradnju i spremni pružiti svu neophodnu podršku i informacije kako bi proces implementacije protekao što efikasnije.

Unapred zahvaljujemo na pažnji posvećenoj našem zahtevu i nadamo se pozitivnom ishodu po pitanju bezbednosti na putevima u našoj opštini.

S poštovanjem,

osoba zadužena za ovo

Potpis


Pogledajte naše kamere uživo iz Sjenice ovde
Pratite nas na TikTok-u ovde
Pratite nas na fejsbuku ovde
Pratite nas tviteru ovde

I najbitnije, naš YouTube kanal pod imenom TV Sjenica vam stoji 24 sata na raspolaganju. Tamo možete uvijek videti aktuelne stvari, stanje i dešavanja iz Sjenice. Tu su svadbe, vašari, vremenske nepogode, čajanke i ostala raznorazna veselja.
Posetite naš YouTube kanal ovde

I još nešto…

Pratite TV Sjenica na viberu

SJENICA UŽIVO kamera 1: https://camstreamer.com/redirect/711defa879e73b1/S-64022  
SJENICA UŽIVO kamera 2: https://camstreamer.com/redirect/22b5507c1309397/S-64017

Facebook komentari

Leave a Reply