Sjenica.com info

Zahtev – obrazac za instalaciju usporivača brzine

download, Informacije, Opstina Sjenica, Sjenica vesti

MOLBA SVIM ODGOVORNIM GRAĐANIMA SJENICE

Budući da smo lično pogođeni ovim problemom, a i naš sugrađanin Anes je ove godine ponovo pokrenuo inicijativu koju godinama pokušavamo da sprovedemo u delo. Ova inicijativa je postojala i prethodnih godina, pa čak i kod prethodnih vlasti u opštini. Molimo vas sve da iskoristite ovaj obrazac. Popunite ga sa vašim ličnim podacima, datumom, i dostavite ili odnesite u našu opštinu.

Ako želite da prilagodimo obrazac za vašu ulicu, rado ćemo to učiniti. Dovoljno je da nam se obratite putem komentara, i mi ćemo urediti obrazac prema vašim potrebama. Možete odštampati obrazac i popuniti ga ili nas kontaktirati putem email adrese: TVSjenica @ online. ms (sve sastavljeno bez razmaka), kako biste dobili Word ili PDF dokument, po vašoj želji i sa informacijama o vašoj ulici.

obrazac za instalaciju usporivaca brzine lezeci policajac

Tekst koji možete sami da mijenjate:

OPŠTINSKOM VEĆU

Predmet: Zahtev za instalaciju usporivača brzine

Poštovani,

Ovim putem želimo da iznesemo naš zahtev za postavljanje tehničkih rešenja koja bi doprinela usporavanju saobraćaja na deonici od šetališta do benzinske pumpe u Ulici Milorada Jovanovića. Naša inicijativa proizlazi iz učestalog prekoračenja brzine vozila na toj deonici, što predstavlja ozbiljnu opasnost za pešake, a posebno za našu najmlađu i najranjiviju kategoriju učesnika u saobraćaju – decu.

Molimo vas da ozbiljno razmotrite ovaj zahtev i uzmete u obzir mogućnost postavljanja usporivača brzine, naravno uz neophodnu saglasnost nadležnih ministarstava. Ovo je hitno pitanje koje zahteva brzu reakciju jer su bahate brzine vožnje postale svakodnevnica na Ulici Milorada Jovanovića, a takvo ponašanje vozača predstavlja ozbiljan rizik po živote građana.

Uvereni smo da nam je bezbednost građana, pre svega dece, prioritet i da će postavljanje usporivača brzine doprineti podizanju svesti o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa. Ova mera bi fizički ograničila brzinu kretanja vozila i značajno unapredila bezbednost pešaka.

Molimo vas da rešite naš zahtev u što kraćem roku, s obzirom na hitnost situacije. Unapred zahvaljujemo na vašoj pažnji i nadamo se da ćete prepoznati važnost ovog problema i delovati u interesu bezbednosti svih građana.

S poštovanjem,

Podnosilac:


Ovde možete skinuti PDF ili WORD obrazac.



Ukoliko opština ima problema da sastavi pismo nadležnima, mogu da se koriste ovim tekstom:

Čitaj još:  Uživo kamere iz Sjenice - Sjenica city live stream

Opština Sjenica
Zmaja od Bosne 1
36310 Sjenica

Ministarstvo saobraćaja
Republike Srbije
Nemanjina 22-26
11000 Beograd

JP “Putevi Srbije”
Bulevar kralja Aleksandra 282
Poštanski fax 17,
11050 Beograd 22

Datum: 03.09.2023.

Predmet: Zahtev za postavljanje ležećih policajaca u ulici Milorada Jovanovića (Rifata Burdževića)

Poštovani,

Ovim putem, kao predstavnici Opštine Sjenica, želimo da uputimo zvanični zahtev Ministarstvu saobraćaja Republike Srbije i JP “Putevi Srbije” u vezi postavljanja ležećih policajaca u ulici Milorada Jovanovića (Rifata Burdževića), na deonici od šetališta do benzinske pumpe. Naša namera je da, uz podršku Ministarstva saobraćaja i angažovanje JP “Putevi Srbije”, rešimo problem nesavesnih vozača koji organizuju nelegalne trke tokom noći, zanemarujući saobraćajne propise i semafore.

Zabrinuti smo zbog učestalih situacija u kojima se vozači nepravilno ponašaju, prolazeći kroz crveno svetlo, ugrožavajući živote ostalih učesnika u saobraćaju, uključujući pešake. U skladu sa tim, tražimo postavljanje minimalno četiri, a maksimalno šest ležećih policajaca duž navedene deonice, kako bi se usporila brzina vozila i osigurala veća bezbednost svih.

Čitaj još:  Muhabet sa Ramom (druženje sa Alijom Hodžić) Video

Svestrano razmatrajući važnost ovog zahteva, nadamo se da ćete prepoznati neophodnost preduzimanja mera radi zaštite građana od rizičnih vozačkih ponašanja. Otvoreni smo za saradnju i spremni pružiti svu neophodnu podršku i informacije kako bi proces implementacije protekao što efikasnije.

Unapred zahvaljujemo na pažnji posvećenoj našem zahtevu i nadamo se pozitivnom ishodu po pitanju bezbednosti na putevima u našoj opštini.

S poštovanjem,

osoba zadužena za ovo

Potpis


Pogledajte naše kamere uživo iz Sjenice ovde
Pratite nas na TikTok-u ovde
Pratite nas na fejsbuku ovde
Pratite nas tviteru ovde

I najbitnije, naš YouTube kanal pod imenom TV Sjenica vam stoji 24 sata na raspolaganju. Tamo možete uvijek videti aktuelne stvari, stanje i dešavanja iz Sjenice. Tu su svadbe, vašari, vremenske nepogode, čajanke i ostala raznorazna veselja.
Posetite naš YouTube kanal ovde

I još nešto…

Pratite TV Sjenica na viberu

SJENICA UŽIVO kamera 1: https://camstreamer.com/redirect/711defa879e73b1/S-64022  
SJENICA UŽIVO kamera 2: https://camstreamer.com/redirect/22b5507c1309397/S-64017

Facebook komentari

Leave a Reply