Bajram Crnovrsanin sa Ramom Tahirovic u razgovoru

Put ka Sreći: Bajram Crnovršanin Daruje Zemljište za Bolju Infrastrukturu (Video)

Humano, Intervju, Pešter, Sjenica vesti, Video

Na putu prema selu Zahumsko, naša ekspedicija se zaustavila ispred jedne kuće kako bi se orijentisala i saznala put do Vlade Timotijevića, čije smo imanje nameravali posetiti. Put nas je doveo preko sela Bare, a tada smo primetili da jedan deo puta nije asfaltiran. Na čitavoj relaciji od Sjenice do Bijelog Polja, oko 200-300 metara puta ostalo je neasfaltirano.

Put ka Sreći: Bajram Crnovršanin Daruje Zemljište za Bolju Infrastrukturu

Dok smo zastali ispred kuće kako bismo se raspitali za put do sela Zahumsko, pojavio se stariji gospodin po imenu Bajram Crnovršanin. Srdačno smo se pozdravili s njim, a dok nam je objašnjavao pravac dalje, podelio je priču koja nas je duboko dirnula. Gospodin Crnovršanin je, kako nam je ispričao s ponosom u očima, odlučio da pokloni državi čitav kilometar svog vlasničkog zemljišta kako bi omogućio asfaltiranje puta od Sjenice do Bijelog Polja, koji prolazi kroz sela Trijebina, Bare i Kumanica.

Ali to nije sve. Gospodin Crnovršanin je takođe ustupio deo svoje stare kuće radnicima koji su radili na asfaltiranju, pruživši im smeštaj za alat i mašine tokom izvođenja radova. Ovaj čin nesebičnosti dodatno je naglasio njegovu posvećenost poboljšanju života zajednice.

Bajram Crnovrsanin sa Ramom Tahirovic u razgovoru
Ramo Tahirović i Bajram Crnovršanin

U toku razgovora, postavili smo pitanje o delu puta koji još uvek nije asfaltiran, i zapitali smo se čiji je taj deo i zašto nije obuhvaćen asfaltiranjem. Gospodin Crnovršanin nam je samo kratko rekao da je taj deo puta u vlasništvu Miluna, ali nije znao zašto Milun nije dozvolio asfaltiranje. Postoje nagađanja da bi mogao biti u pitanju nesporazum oko finansija, dok drugi veruju da bi razlog mogao biti loše stanje tog dela puta, što ga čini nepristupačnim za brzu vožnju.

Čitaj još:  U Sjenici organizovan noćni namaz pod vedrim nebom (Video)

Snimanje i odlazak ka selu Zahumsko je obavljeno tokom avgusta meseca 2023. godine, kada su vremenski uslovi bili povoljni i put je bio suv. Međutim, lokalni stanovnici su nam ispričali da kada padne kiša ili snijeg, taj deo puta postaje gotovo neprohodan za đake i pešake koji dolaze iz obližnjih sela i zaselaka kako bi stigli do škole u selo Bare. Ovo je ozbiljan problem koji otežava svakodnevni život lokalnog stanovništva.

Ovim putem, želimo uputiti apel gospodinu Milunu. Milune, molimo Vas da omogućite asfaltiranje ovog puta, jer se mnogi oslanjaju na njega za svakodnevne aktivnosti i putovanja. Vaša saradnja bi značila mnogo za lokalnu zajednicu i omogućila bi bolje uslove za sve koji koriste ovu prometnicu.

Gospodin Bajram Crnovršanin nas je podsetio na važnost nesebičnih gestova i solidarnosti u zajednici. Njegova odluka da donira deo svog vlasništva za asfaltiranje puta predstavlja pravi primer kako pojedinac može da doprinese boljitku celokupne zajednice. Nadamo se da će ova priča inspirisati i druge da razmisle o tome kako mogu doprineti unapređenju uslova u svojoj okolini.

Čitaj još:  Ovacije na koncertu Miloša Radovića
Priča o velikodušnom gestu dedo Bajrama Crnovršanina

Hvala gospodinu Crnovršaninu na njegovom velikodušnom doprinosu, i nadamo se da će gospodin Milun uskoro pristati na asfaltiranje preostalog dela puta kako bi zajednica mogla u potpunosti da iskoristi ovu važnu saobraćajnicu.

Redakcija Sjenica.com


Pogledajte naše kamere uživo iz Sjenice ovde
Pratite nas na TikTok-u ovde
Pratite nas na fejsbuku ovde
Pratite nas tviteru ovde

Najbitnije, naš YouTube kanal pod imenom TV Sjenica vam stoji 24 sata na raspolaganju. Tamo možete uvijek videti aktuelne stvari, stanje i dešavanja iz Sjenice.
Posetite naš YouTube kanal ovde

I još nešto…

Pratite TV Sjenica na viberu

SJENICA UŽIVO kamera 1: https://camstreamer.com/redirect/711defa879e73b1/S-64022  
SJENICA UŽIVO kamera 2: https://camstreamer.com/redirect/22b5507c1309397/S-64017

Facebook komentari

Leave a Reply