umro muamer zukorlic muftija preminuo srcani udar sokantno novi pazar sjenica

Muamer Zukorlić iznenada umro, otkriven uzrok!

Hronika, Politika

Muamer Zukorlić iznenada umro, otkriven uzrok!

Muamer Zukorlić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, preminuo je danas, u 51. godini života. Kako saznajemo, Zukorliću je iznenada pozlilo dok je pio kafu na Fakultet za islamske studije, gde je predavao, a izdahnuo je na putu do bolnice, u vozilu Hitne pomoći.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU (sjenicacom): https://www.instagram.com/sjenicacom
PRATITE NAS NA TIKTOKU (sjenicacom): https://www.tiktok.com/@sjenicacom
PRATITE NAS NA VIBERU: http://bit.ly/348Z9SL
PRATITE NAS NA TVITERU (sjenicacom): https://twitter.com/sjenicacom
SJENICA UŽIVO kamera iz Sjenice: https://camstreamer.com/redirect/711defa879e73b1/S-64022

Reanimacija je pokušana na licu mesta, ali nažalost, smrt je konstatovana u toku današnjeg poslepodneva. Prema nezvaničnim informacijama, muftija je preminuo zbog komplikacija sa trombom.

Zukorlić je rođen 15. februara 1970. godine u Orlju pokraj Tutina. Dugo vremena je bio vodeći verski autoritet u Sandžaku. Pre dve godine bio je i kandidat za reisu-l-ulemu Islamske zajednice BiH, kada je na izborima izgubio od Huseina efendije Kavazovića.




Za sobom je ostavio dve supruge, koje žive odvojeno sa svojom decom – Umeja u stanu, a Elma u kući u centru Novog Pazara. Za sobom je ostavio osmoro dece.

Čitaj još:  Senad i Mubera Muhović u Okružnom zatvoru

Muamer Zukorlić iznenada umro, otkriven uzrok!

Biografija

Akademik Muamer Zukorlić rođen je 15.2.1970. u selu Orlje kod Tutina. Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a Medresu „Gazi Husrev-beg“ u Sarajevu. Studije filozofije šerijatskog prava (Usuli fikh) okončao na Islamskom univerzitetu „El-Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini (Alžir), zvanje magistra stekao iz oblasti egzegeze Kur'ana (Tefsir) na Univerzitetu „El-Džinan“ u Tripoliju (Liban), a doktorirao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Redovni je član Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU), piše na sajtu Skupštine Srbije u biografijama poslanika.

Akademik Zukorlić autor je pet knjiga i više desetina naučnih radova iz oblasti filozofije, epistemiologije, kulturalne historije, islamskih nauka, prava i niza srodnih teoretskih disciplina. Tečno je govorio, pisao i čitao na arapskom jeziku, govorio je i turski jezik, a služio se engleskim jezikom. Oženjen je i otac osmoro dece, i deda sedmoro unučadi.

Grad Novi Pazar doneo je odluku da nedelju, 7. novembar 2021. proglasi Danom žalosti povodom smrti dr Muamera Zukorlića, potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije i predsednika Stranke pravde i pomirenja.

Čitaj još:  Trojica ranjenih u sinoćnoj pucnjavi

Zukorlić će biti sahranjen sutra u rodnom selu Orlje u Tutinu, sutra posle podnevne molitve. Prethodno će na gradskom trgu Gazi Isa bega u centru Novog Pazara biti obavljen verski obred-klanjanje dženaze namaza.

izvor: Kurir

Naše grupe:
TV Sjenica.com: https://www.facebook.com/groups/TVSjenica
Sjenički oglasi: https://www.facebook.com/groups/SjenickiOglasi

Sva prava zadržana.

http://www.SJENICA.net
http://www.NajboljiDomaciRecepti.com
http://www.FOLKOTEKA.org
http://www.Oglas.me
http://www.Narkonia.com
http://www.NarkoniaProductions.com

Ako želite da znate šta se trenutno dešava u Sjenici POGLEDAJTE OVDE:

Facebook komentari

Leave a Reply