Asfaltirana ulica Ive Lole Ribara

Vijesti 2012

Sjenica – U Sjenici je asfaltirana još jedna ulica. Riječ je o ulici Ive Lole Ribara, inače jednoj od najstarijih ulica u ovom gradu. Asfalt je stavljen na dužini od 400m.

Kako su istakli čelni ljudi ove opštine, sva predizborna obećanja se ispunjavaju, te kako je i obećano, aktivno se nastavlja sa asfaltiranjem svih ulica u gradu. Prema riječima predsjednika opštinbe Sjenica, Hazba Mujovića, po završetku asfaltiranja ulica u gradu, počeće se sa asfaltiranjem i ulica u prigradskim naseljima.

Zamjenik predsjednika opštine Sjenica, Muriz Turković je istakao da očekuje da će do jeseni sve biti asfaltirane, obzirom da se završava tender za tri najduže koje su neasfaltirane, i to: ulica od Elektro Rasa do stočne pijace, potom ulica od gradskog obdaništa do Lenjinove i ulica koja ide prema Lopižama do mosta na rijeci Uvac.

Čitaj još:  Sjenici vraćen Osnovni sud

Direktor Direkcije za urbanizam, projektovanje i izgradnju Sjenica, Elvis Bihorac je istakao da ova po prvi put učestvuje u izgradnji i asfaltiranju ulica u gradu, te da su upravo oni obavili sve pripremne radove.

Mještanin ove ulice, Simo Pajević, inače mještanin jedne od nastarijih ulica u gradu se zahvalio gradskim vlastima koji su, kako je istakao, održali svoja predizborna obećanja i u datom roku asfaltirali ovu ulicu.

Kako je najavljeno iz Uprave grada Sjenica, aktivno asfaltiranje ulica u ovom gradu će biti nastavljeno i u narednom periodu.

(Irma Hodžić)

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .