Sportsko zabavno vece Sjenica 2011

Sportsko zabavno veče Sjenica 2011 (Video)

Video, Vijesti 2011

Proglašenje najuspešnijih sportista i sportskih radnika za proteklu godinu u Sjenici, održano j na tradicionalno, zabavno-sportski način. Pehari, diplome i priznanja, uručeni su najuspešnijima u 29 kategorija. Tutele najuspešnijih među najuspešnijima, sportistkinje i sportiste grada pone li su, skijašica Belma Šmrković, učesnica Zimskih olimpijskih igara u Vankuveru, i istaknutu bijatlonac, višestruki učesnik takmičenja evropskog i svetskog ranga, Edin Hodžić. Pored sportista, sportskih radnika i ljubitelja sporta, svečanosti u restoranu hotela Borići prisustvovali su i predstavnici lokalne vlasti.

Sportsko zabavno vece Sjenica 2011

”Velika je čast u svom gradu dobiti ovakvo priznanje i poverenje svih građana i ljudi koji rade u sportu. Ciljevi su mi još dva svetska prvenstva i Olimpijske igre u Sočiju 2014.godine”, izjavio je medijima, Edin Hodžić, najuspešniji sportista Sjenice.

Sportsko-zabavno veče ove godine imalo je i žalosno svečane trenutke. Minutom ćutanja i fatihom, odata je počast tragično nastradalom, proslavljenom sjeničkom sportisti, najmlađem učesniku Olimpijskih igara u Vankuveru, Amaru Gariboviću, koji je tom prilikom, posthumno proglašen za večitu sportsku legendu Sjenice. Titulu fudbalske legende poneo je bivši fudbaler, igrač sjeničke ali i kraljevačke Sloge, kao i pribojskog Fapa, Eštef Fijuljanin. Za najuspešnijeg sportkog radnika u protekloj godini proglašen je Osman Rastić, dok je priznanje za najuspešnijeg trenera dodeljeno fudbalskom treneru, Mirsadu Karišiku, čiji su mali polaznici ostvarili najveći uspeh u jesenjem delu sezone. Za najuspešniji sportski klub Sjenice, sedmi put za redom, proglašen je KK ”Sjenica”, koji je izškolovao preko trideset majstora karatea i trenutno ima oko sedamdeset aktivnih članova.

Čitaj još:  Hazbo Mujović o aferi prisluškivanja (Video izjava)

Ističući da ovu titulu, godinama unazad zaslužuju, radom disciplinom i najjačim rezultatima, trener i predsednik ovog kluba, Meaz Zenović je rekao: ”Imli smo preko 150 medalja i sedam zlatnih pehara, i osnovali smo, prvi put u istoriji Sjenice, Internacionalni karate turnir ”Sjenica open 2010”, na kojem je učestvovalo preko 300 takmičara iz pet država. Sve to nas, sasvim zasluženo čini najuspešnijim gradskim klubom”, kazao je Zenović. Iz redova najuspešnijeg sportskog kluba, i mladoj karatistkinji, Ilmi Zenović, uručeno je priznanje za sportsku perspektivu Sjenice.

Priznanja su uručena i brojnim istaknutim sportistima, u svim sportskim disciplinama koje su zastupljene u Sjenici. Prva državna karate reprezentativka iz Sjenice, koja je proteklih pet godina nosila titulu sportistkinje grada, a koja sada trenira u KK ”Pobednik”, Fahira Fazlić, proglašena je najuspešnijom karatistkinjom Sjenice, dok je Sanel Papić, šampion Balkana u profesionalnom boksu, koga još zovu i ”sandžački bombarder”, proglašen za najuspešnijeg boksera Sjenice.

Čitaj još:  Otvoreno prvenstvo Srbije u skijakom tr?anju Sjenica

Naglašavajući da Sportsko-zabavno veče u Sjenici ima tradiciju dužu od tri decenije, direktor Ustanove za sport i rekreaciju je istakao da Sjenica ima dosta uspešnih sportista. ”Ove godine smo oformili komisiju, koja je izabrala najbolje sportiste. S obzirom da imamo dosta uspešnih, mi smo napravili kompromis, da ne bi bili svake godine isti, jer, u nekim sportskim granama je teže biti sportista, da se dođe na evropsko ili svetsko prvenstvo, kao što su naši skijaši, u fudbalu na primer, to je vrlo teško. Insistirao sam da budu zastupljeniji ovi sportovi gde je veća konkurencija”, kazao je Hodžić.

Facebook komentari

Leave a Reply