Olujni vetar srušio deo krova na zgradi tehničke škole

Arhiva vijesti 2008

Active Image

U ponedeljk 1.decembra, dok je trajala nastava u Tehničkoj školi, usled jakog olujnog vetra, došlo je do otkrivanja dela limenog krova, površine od 130 metara kvadratnih, na zapadnoj strani zgrade. U školi su strahovali, da se delovi razrušenog limenog krova ne odlome, i nošeni jakim vetrom, ne polome prozore na učionicama, čime bi i bezbednost učenika bila ugrožena. To se, na sreću, nije dogodilo.

Kako smo saznali od direktora Tehničke škole u Sjenici, Izudina Metovića, oštećena krovna konstrukcija zahvatila je tri učionice, koje sada prokišnjavaju. Da bi se nastava normalno mogla odvijati, potrebna je hitna rekonstrukcija. Metović je za naš sajt rekao da su nadležni u opštini obećali da će obezbediti potrebna finansijska sredstva i da očekuje da će se radovi na rekonstrukciji oštećenog dela krova obaviti u danima vikenda, kada Ä‘aci ne budu išli u školu.
Prema informacijama sa Meteorološke stanice, u Sjenici je toga dana duvao jak, olujni vetar, pretežno jugozapadni, a najjači udar, od čak 88 kilometara na čas, zabeležen je u 12 časova i 30 minuta. Vetrovi takve jačine, svrstavaju se u žestoko olujne, i graniče se sa orkanskim vetrovima.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu
 
Facebook komentari

Leave a Reply