Predstavnici Ceske Ambasade posetili Sjenicu - www.Sjenica.com - Februar 2017

Predstavnici ambasade Češke Republike posetili Sjenicu (Video)

Opstina Sjenica, Poljoprivreda, Sjenica vesti, Sport, Video

Predstavnici ambasade Češke Republike posetili Sjenicu

U jednodnevnoj poseti Sjenici bili su predstavnici ambasade Češke Republike. U poseti objekata u kojima su realizovani projekti podržani od strane Ambasade Češke Republike su bili Jirži Kral, finansijki savetnik, Pavel Svoboda, agrarni diplomata i Dejan Ždralo, koordinator razvojne saradnje.

Oni su posetili gimnaziju “Jezdmir Lović” u Sjenici, gde je potpuno rekonstruisana fiskulturna sala, zamenjeni dotrajala stolarija i pod, a čija rekonstrukcija je podržana i od strane ambasade Češke Republike. Ovim projektom su stvoreni znatno bolji uslovi za telesni razvoj učenika gimnazije, a bezbednost boravka u sali značajno poboljšana. Ukupna vrednost radova je iznosila oko 2.200.000 dinara.




Delegacija ambasade Češke Republike je zatim posetila Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela, povodom skorašnje akreditacije metoda ispitivanja kvaliteta mesa, mleka i proizvoda od mleka i mesa. Češka razvojna agencija je u prethodnom periodu dala značajnu podršku koja se ogledala u opremanju Regionalnog centra najsavremenijom opremom i stvaranjem kvalitetnih uslova za rad. U razgovoru sa stručnim osobljem Regionalnog centra gosti su upoznati sa procedurama koje su okončane i koracima koji će predstavljati izazov u daljem radu centra.

Čitaj još:  Sanel Papić osvoijo titulu šampiona balkana

Redakcija Sjenica.com
Snimatelj: Ramo Tahirović

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Predstavnici ambasade Češke Republike posetili Sjenicu (Video)

Leave a Reply