VaVaZu Sjenica

Baćo Tahirović prinuđen da ukloni delove terase, kafića “VaVaZu” (Video)

Sjenica vesti, Video

Sjenički restoran “Vavazu” ostaje bez letnje teraseIspred sjeničkog restorana “Vavazu” juče pre podne vlasnik Ilijaz Tahirović Baco sam je počeo da uklanja 28 kvadrata letnje bašte za koju uredno plaća zakup i ima dozvolu da je koristi od 1. marta do 1. novembra. Za sve ovo Tahirović ima dokaze. 

Ispostavlja se da oni ne vrede kad naiđu komunalni i građevinski inspektori. Rezultat toga je rešenje Odeljenja za imovinsko-pravne poslove opštine Sjenica kojim se nalaže “uklanjanje dela letnje bašte i vraćanje javne površine u prvobitno stanje”. Po inspekcijskom slovu to treba da se izvrši juče po podne.

– Da bih izbegao incidente, jer sam čuo da su se mladi organizovali preko Fejsbuka da dođu i odbrane restoran, počeo sam da uklanjam popločani deo. Ne mogu da dozvolim da zbog mene izbiju incidenti u gradu – kratko je za Danas prokomentarisao Tahirović.

Mnogi bi pozdravili odlučnost lokalnih inspekcijskih službi da se restoran “Vavazu” ne nalazi u sredini niza od sedam poslovnih objekata ispred kojih je popločan prostor i koriste ga za svoje potrebe. Inspekcija se namerila da ruši samo ono što pripada “Vavazuu”.– Kada je asfaltirana Ulica Hranislava Vukovića, zemljište prema nama ostalo je u blatu i mi smo svi zatražili da popločamo taj prostor. Dobili smo dozvolu i sami finansirali te radove – priča Tahirović, koji ovih dana obilazi nadležne službe dokazujući da je u pravu i sa željom da spreči rušenje, ali i novinare da kritikuju nudeći im na uvid obimnu kompletnu dokumentaciju.

Vlasnik ovog restorana popularnog među Sjeničanima tvrdi da je “sve ovo hir predsednika opštine Hazba Mujovića”, kojem se zamerio demantujući njegove tvrdnje u centrali SDA (predsednik je kadar te partije) da je opština finansirala uređenje parka u centru grada.

– Kompletno sređivanje parka u centru grada, koji je bio pravo ruglo, finansirao sam lično svojim sredstvima i na osnovu projekta. Uložio sam oko 50.000 evra. To je bilo pre dve godine i saglasnost mi je potpisao i Mujović, koji je bio koalicioni partner u tadašnjoj lokalnoj vlasti – objašnjava Tahirović i pokazuje fotografije uređenog prostora u centru ove varošice (zasadi, travnjaci, fontana, dečije igralište). Ruglo u parku je predstavljala dotrajala trafostanica, za čije sređivanje sjenička elektrodistribucija nije imala sredstava. Tahirović je ponovo “uleteo” u donaciju sa 600 evra i sada je taj objekat lep detalj u gradskom parku.

Tahirović predsednika opštine dovodi u vezu sa vlasnicima kafića “Viva”, “koji su u centru grada zauzeli trotoar za parking, na trotoaru postavili trotoar i postavili čvrstu ogradu”. On je sa svojim advokatom započeo pripreme za podnošenje krivičnih prijava protiv Mujovića, rukovodioca Odeljenja za imovinsko-pravne poslove Rešada Hamidovića i komunalne i građevinske inspekcije u tom gradu.

Novinarima je dostavio i devet krivičnih prijava protiv Mujovića koje se nalaze u Osnovnom i Višem tužilaštvu u Novom Pazaru, “sve ću to o Mujovićevim zloupotrebama da predočim javnosti i pravosudnim organima”. Predsednik opštine Sjenica i juče je novinarima bio nedostupan na oba telefonska broja.

Autor: S. Novosel
Danas

Čitaj još:  Da ne nikada ne ponovi ubistvo u Sjenici (Video)

—————
Dopuna: 30.08.2014. u 18:08h
Dakle, ništa od ovih radova se ne dešava…
Slikano danas 30.08.2014. u 18:03h

VaVaZu
VaVaZu
VaVaZu
VaVaZu
VaVaZu park
VaVaZu park
VaVaZu
VaVaZu

Pogledajte još:

Facebook komentari

5 comments

  • ma kakav rat izmedu predsjednika i Baca….Baco je navikao da se sve radi po njegovim nalozima ..u njegovu korist i samo onako kako on to hoce…izgleda da Hazbo hoce da pokaze da je Baco jedan gradjanin Sjenice kao i svi drugi bez posebnih privilegija koje je nas Baco uzivao svih ovih godina…..

  • ne bi Hazbo uklonio nista od toga, ali je dosla revizija, i rekla da se ruse objekti, ne samo Bacova terasa, vec i objekti, kod skole i kod pijace, jeste tesko, ali samo tako ce nas grad liciti na nesto…

  • Znam samo da kada dodjem u Sjenicu, gde sam i rodjen jedino prijatno mesto jeste kod Baca. Nemam nista ni protiv ljudi koji su vlasnici kafica preko puta njegovog, ali ruku na srce zagospodarili su Sjenicom. terasa je na sred trotoara, (pamtim kada je tu bila basta sa cvecem i drvecem i zna se dokle je bilo to dvoriste).Ni kod restorana Srbija i to nikome ne smeta terasa skoro do ulice a uvek je tu bio trotoar. Sjenica je lepsa bila pre 40 godina nego sada.Strasno.

Leave a Reply