Dani sjeničke pite 2014 – B92 reportaža (Video)

Sjenica vesti, Video

U današnjem izdanju popularne emisije zabavno-informativnog karaktera “Bulevar u 5 do 5”, koja se emituje na B92, tema razgovora je bila upravo Sjenica.

Dani sjeničke pite 2014
Dani sjeničke pite 2014

Naime, jedna od najpopularnijih emisija u regionu “Bulevar” u današnjem izdanju je pomenula manifestaciju koja se održava u Sjenici. U pitanju je tradicionalni skup ljubitelja pite, poznatiji kao Dani sjeničke pite. Ova manifestacija je organizovana po peti put u ovoj pešterskoj varoši. A koliko je veliko interesovanje vladalo za ovaj događaj, govori podatak da su za samo nekoliko minuta sve poslužene pite pojedene.

Inače, u konkurenciji se nalazilo čak 50 različitih vrsta pita, a pobedila je heljdovna gibanica koju je napravila Zumka Kučević. Ono što je posebno karakteristično za sjeničku pitu je upravo heljdino brašno, koje je i ukusnije od ostalih vrsta brašna a i zdravije.

Čitaj još:  Sandžak kao dom daleko od kuće

Ekipa “Bulevara” je kratko intervjuisala i voditelja RTS-a Žiku Nikolića koji je nedavno svoju emisiju “Žikina šarenica” emitovao upravo iz Sjenice. I Žika je pohvalio sjeničke pite, i kako je rekao, ni sam nije mogao da odluči koja je najukusnija.

Ono što je nama bilo zanimljivo u ovom prilogu, osim same manifestacije, jeste jedna sagovornica, inače rukovodilac KUD-a Gajret, Minela Biberović koja se pohvalila da ume da napravi sve vrste pita. A mi joj verujemo na reč :)

Čitaj još:  Skijanje: Rejhan Šmrković i Dževad Hadžifejzović najbolji u Makedoniji

Uživajte u ovom kratkom prilogu koji smo snimili za vas:

Facebook komentari

Leave a Reply