damir rastic zari

Biatlon: Najbolje mesto osvojio naš Damir Rastić (95.mesto)

Sjenica vesti

Biatlon, SP: Johanes Bo slavio u sprintu, Rastić 95.

damir rastic zari

Norveški biatlonac Johanes Tingnes Bo osvojio je danas zlatnu medalju u sprintu na 10 kilometara na Svetskom prvenstvu u Kontiolahtiju, u Finskoj, dok je najbolji od četvorice reprezentativaca Srbije bio Damir Rastić koji je zauzeo 95. mesto.

Johanes Tingnes Bo je do titule planetarnog prvaka došao vremenom od 24 minuta, 12 sekundi i osam desetinki, ostvarivši jedan promašaj na strelištu.

Kanađanin Nejtan Smit je uz jedan promašaj i kašnjenje od 12,1 sekundi bio drugi, dok je Tarjei Bo iz Norveške, stariji brat svetskog šampiona, pogodio sve mete i osvojio treće mesto sa 25,3 sekundi zaostatka.

Čitaj još:  Seedev rezultati istraživanja o mogućnostima proizvodnje mesa i mleka (Video)

Najbolji predstavnik Srbije Damir Rastić je u konkurenciji 129 takmičara bio 95. sa 4:49,2 minuta slabijim vremenom od pobednika (četiri promašaja), a Edinu Hodžiću pripala je 104. pozicija uz zaostatak od 5:55,9 minuta (tri promašaja).

Dejan Krsmanović je kao 120. ušao u cilj (zaostatak 8:10,5 minuta, šest promašaja), dok je Ajlan Rastić završio na 122. mestu (zaostatak 8:29,5 minuta, sedam promašaja).

Reprezentativi Srbije će ponovo na stazu 12. marta, kada je na programu individualna trka na 20 kilometara.

Čitaj još:  Skijanje: Rejhan Šmrković i Dževad Hadžifejzović najbolji u Makedoniji

M. Minić

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Biatlon: Najbolje mesto osvojio naš Damir Rastić (95.mesto)

Leave a Reply