Asmir oborio rekord MOSI u Prijepolju

Sport

PRED EVROPSKO PRVENSTVO: Kolašinac u Prijepolju centimetar ispod 20,80

Reprezentativac Srbije je taj rezultat postigao u prvoj seriji, čime je ubedljivo trijumfovao ispred Tomaša Đurovića i Nikole Komatine iz Crne Gore

Asmir Kolasinac oborio rekord MOSI igara - www.Sjenica.com

Atletičar Asmir Kolašinac je u Prijepolju bacio kuglu na daljinu od 20 metara i 79 centimetara i tako postavio novi rekord Međurepubličkih omladinskih sportskih igara (MOSI) u toj disciplini.

Ovaj reprezentativac Srbije je taj rezultat postigao u prvoj seriji, čime je ubedljivo trijumfovao ispred Tomaša Đurovića i Nikole Komatine iz Crne Gore.

“Fantastičan je osećaj, ovo je veliki podstrek pred Prvenstvo Evrope u Cirihu. Tamo ću pokušati da budem još bolji”, rekao je Kolašinac.

Čitaj još:  Intervju sa Sanelom Papićem

Kolašincu je ovo treći rezultat u karijeri, a najbolje ovogodišnje ostvarenje popravio je za 13 centimetara. On je na ovom takmičenju zabeleležio i dva hica preko 21 metra, ali uz prestup.

“Jedan je iznosio čak 21,24 metra, ali kiša je kriva za minimalan prestup”, kazao je 29-godišnji bacač kugle iz Sjenice.

Lični rekord Asmira Kolašinca iznosi 20,85 metara, a postigao ga je u Rijeci pre nešto više od dve godine.

Domaćin 51. MOSI od 6. do 10. avgusta je Novi Pazar, ali se zbog nedostatka infrastrukture atletska takmičenja održavaju u Prijepolju.

Čitaj još:  Asmir Kolašinac treći u Evropi

kurir/stoplus

Facebook komentari

Leave a Reply