Dačić primio Muamera Hukića

Sport

Premijer Srbije Ivica Dačić ugostio je danas svetskog šampiona kruzer kategorije Muamera Hukića koji je pre dva dana, uspeo je da odbrani 11. put titulu šampiona sveta u kruzer kategoriji u WBO verziji zahvaljujući pobedi nad Britancem Olom Afolabijem na poene, prenosi Tanjug.
Hukić je kao dete počeo da se bavi kik-boksom i tekvondoom, dok je na boks prešao sa 15 godina.
Nadimak mu je Kapetan Huk, koji mu je dodelila nemačka televizija, a morao je da ga prihvati da bi dobio prvi profesionalni ugovor.
U Nemačkoj, u koju se doselio iz Sjenice (gde je i rođen 11. novembra 1984) sa samo osam godina, dostigao je veliku popularnost i njegove mečeve prati i do 70.000 gledalaca, prenose se u 80 zemalja širom sveta, a sam je više puta naveo da bi voleo da boksuje i u Kombank areni.
Veliku pažnju medija privukla je i činjenica da je Hukićev tim nudio pet miliona evra čuvenoj braći Kličko da boksuju sa njim, ali su oni to odbili, što je Nemac ukratko objasnio time da se oni njega boje.
Uvek sa ponosom ističe da je Bošnjak iz Sandžaka, Srbije i da se tako i oseća, a da ga sprečava da boksuje za rodnu državu samo nemačka televizija sa kojom ima jak ugovor.

Facebook komentari

Leave a Reply