Besplatna obuka za obućare i tekstilce – VIDEO

Video, Vijesti 2014

RTV Novi Pazar: Šansa za nezaposlene!

Škola za dizajn tekstila i kože Novi Pazar je raspisala konkurs za besplatno obučavanje lica za rad na mašinama za elektronske štepove kao i na specijalnim mašinama.

Ova škola je odlučila da besplatno obuči deset lica za tekstil i deset lica za obuću, a planirano je i zaposlenje po završenoj obuci.

EU PROGRES je u okviru programa “Jačanje srednjeg stručnog obrazovanja u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Raški “, Školi za dizajn tekstila i kože Novi Pazar obezbijedio 19 mašina za tekstil i 5 masina za obuću , a takodje je adaptirano 300 metara kvadratnih radioničkog prostora. Kako bi se realizovao ovaj projekat, potrebno je i obučavanje lica i osposobljavanje za rad na specijalnim mašinama.

Kako je istakao direktor Škola za dizajn tekstila i kože Novi Pazar, Meho Camović, u Zavodu za zapošljavanje u Novom Pazaru je registrovano 11 000 nezaposlenih lica sa završenom osnovnom školom, što je još jedan podstrek za realizaciju ovakvog projekta. Ovom obukom osposobiće se lica za rad u tekstilnoj i kožarskoj industriji, odnosno najvise za džins i obućarstvo.

Prednost u ovoj obuci imaju socijalno ugrožena lica, samohrane majke , kao i lica koja imaju dobre manuelne pokrete i dobar vid. Svi zainteresovani mogu se javiti Nacionalnoj službi za zapošljavanje , kod svojih savjetnika. Planirani početak obuke je 20 maj.

I.Hodžić

Facebook komentari
Čitaj još:  Radovi na gradskoj rasveti u Sjenici

Leave a Reply