bager mali za asfaltiranje

Asfaltirana ulica Tomislava Tripkovića

Sjenica vesti, Vijesti 2012

U Sjenici je asfaltirana još jedna ulica. Riječ je o Ulici Tomislava Tripkovića, koja predstavlja sponu između dva dijela grada, ali i bitnu zaobilaznicu na putu prema prema Beogradu.

bager mali za asfaltiranje Kako su istakli  čelni ljudi ove opštine, sva predizborna obećanja se ispunjavaju, te kako je i obećano, aktivno se nastavlja sa asfaltiranjem svih ulica u gradu. Zamjenik predsjednika opštine Sjenica, Muriz Turković, jako je ponosan što je upravo ova ulica danas asfaltirana,  jer upravo ova dionica će u budućem periodu predstavljati bitnu sponu, ali kvalitetniji i brži put između Sjenice, preko Ivanjice, pa sve do glavnog grada Beograda.

Predsjednik Skupštine Sjenica, Senad Mahmutović je također istakao zadovoljstvo zbog asfaltitanja ove sjeničke ulice, koja kako je naveo predstavlja svojevrsni gradski bajpas i veoma bitnu saobraćajnu zaobilaznicu.

Čitaj još:  BNV u Sjenici: Načini izjašnjavanja učenika (Video)

Direktor  Direkcije za urbanizam, projektovanje i izgradnju Sjenica, Elvis Bihorac je istakao da je upravo ulica jedna od najbitnijih ulica, te da je asfaltiranju prethodilo sređivanje i drugih investicionih radova, odnosno da je prošle godine urađena kanalizacija, voda i javna rasveta. Asfalt je postavljen u dužini od 700 metara i širini od 4.5 metara.

Kako je najavljeno iz Uprave grada Sjenica, aktivno asfaltiranje ulica u ovom gradu će biti nastavljeno i u narednom periodu.

 

Irma Hodzic

Facebook komentari

Leave a Reply