Sanel M

Sanelu prijete smrću u zatvoru!

Vijesti 2014

ZA NJEGA NEMA MIRA: Ubici hrabre Tugče u zatvor stižu pretnje smrću

Tuldže Albajrak

Sanel M, rođen u Srbiji, koji se zbog ubistva mlade Nemice, turskog porekla Tugče Albajrak nalazi u istražnom zatvoru, dobija poruke sa pretnjama smrću, piše nemački tabliod Bild.

“Mi to uzimamo ozbiljno – kako sadržaj poruke, tako i tonalitet”, rekao je ovom tabloidu jedan istražitelj u ovom slučaju, koji je potresao i mobilisao celu Nemačku.

Mlada Albajrak, kojoj je Sanel M. zadao smrtonosni udarac dok je pokušavala da spase dve devojke, žrtve bahatih mladića, ujedinila je svojim činom građanske hrabrosti stotine hiljada građana koji su joj početkom decembra, kada su lekari po ovlašnjenju njenih roditelja, isključili aparate, odali počast i zahtevalu za posthumni orden hrabrosti. Evropski, američki pa čak i australijski mediji bavili su se sudbinom mlade studentkinje Albajrak, koja je 15. novembra u Ofenbahu od udarca Sanela M., pala u komu, okončanu smrću.

Porodica preminule Turkinje nije do sada nijednu lošu reč rekla o ubici ili njegovoj porodici, ukazuju nemački mediji, koji, takođe, prenose da je jedan rođak Sanela M. za turski Hurijet izjavio da mu je žao što Sanelova porodica nije pokazala ni kajanje ni saosećanje.

Čitaj još:  KOLUMNA: Jel' Sjenica đe je nekad bila...

Sanel M

Sanel M. je, prenose nemački mediji, rođen u Sandžaku, u novembru 1996. godine i samo nekoliko dana pre napada na Tugče napunio je 18 godina. Za njega nemački mediji pišu da ima “srpsko-crnogorsko” državljanstvo i da je već od ranije ovaj nezaposleni mladić, u roze majici i nasmejan, bio poznat policiji zbog krađa i prestupa, ali da nije važio kao “intenzivni prestupnik”. Za izraz “intenzivni prestupnik” ili “intenzivni kriminalac” nema na saveznom nivou određene definicije, a u pokrajini Hesen, gde se tragedija i dogodila, pod tim pojmom se podrazumeva osoba koja je u jednom dužem vremenskom razdoblju poznata po teškim deliktima, što, prema procenama državnog tužilaštva, kako prenose mediji, nije slučaj sa Sanelom M.

Nemački mediji pišu da državno tužilaštvo istražuje slučaj i ispituje svedoke iz filijale Mekdonaldsa gde se tragedija dogodila, između ostalih i dve plavokose devojke stare 13 i 16 godina, za koje se kaže da su, možda, u trenutnu nesreće bile i pijane i koje je Tugče pokušala da odbrani. Mediji u Nemačkoj su došli do video-zapisa o poslednjim minutima života hrabre devojke na kome se vidi da je ona, posle udarca Sanela M. pala i ostala nepokretna na asfaltu.

Čitaj još:  Šta se dogodilo sa ovim memorijalnim turnirom iz 2000. godine? (Video)

Sanel M. nalazi se trenutno u istražnom zatvoru za mlade u Vizbadenu i do početka suđenja bi moglo da prođe oko pola godine.

 

bild

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Sanelu prijete smrću u zatvoru!

Leave a Reply