haris bogucanin

Sjeničanin Haris Bogućanin prošao baraž u Zvezdama Granda!

Muzika

U večerašnjem izdanju muzičkog takmičenja ‘Zvezda Granda’, među muškim kandidatima našla su se braća Bogućanin iz Sjenice – Edis i Haris. Edis i Haris nastupali su jedan za drugim. Obojica su pevala Šabanove pesme, ali nisu obojica imala sreće sa ocenama žirija.

Haris Bogucanin
Haris Bogućanin

Prvo je nastupao Edis Bogućanin (29), koji je pevao pesmu Šabana Šaulića “Žal”. On je pre tri godine učestvovao u ‘Zvezdama Granda’. Edis je verovatno zbog treme pogrešio tekst pesme koju je pevao, pa je tako zamenio stihove u strofama. Na kraju se izvinio Šabanu zbog greške.

edis bogucanin
Edis Bogućanin

– Ima taj vokal e, a sve dugo je ok”, složili su se Bosanac i Snežana.
– Ja sam čuo da u ovom glasu imam materijala da zna da peva. Samo tamo taj vokal e. Morao je da nauči i tekst. Meni se dopalo za baraž je – rekao je Šaban.
– Te greške koje je imao dešavaju se i profesionalcu – rekla je Snežana.
– Meni je teško slušati Šabanove pesme jer su teške tako da bilo šta da oni naprave onda se to vidi. Ne radi se o virtuoznosti. Radi se o intonaciji – rekao je Bosanac.
– Meni je užasno smetalo njegovo e – rekla je Ana.
– Ovde imamo dva kriterijuma. Kandidati kada uzimaju Šabanove pesme onda ne moraju da budu perfektni jer su pesme njegove zahtevne – rekla je Zorica.

Čitaj još:  U znak sjećanja na Amara Garibovića

Posle odluke žirija, produkcijski žiri nije želeo da ga pusti dalje.

Odmah posle njega, zapevao je pred žirijem Haris Bogućanin (28), takođe iz Sjenice. Haris je otpevao takođe Šabanovu pesmu “Anđeoska vrata” i briljirao svojim nastupom.
Za razliku od brata, koji je dobio samo jednu pozitivnu ocenu i to od Šabana, Haris je dobio svih šest glasova za prolaz u baraž.

Tokom baražnog nastupa, od 14 kandidata koliko ih je večeras nastupalo, samo petorica su imala šansu za prolaz u sledeći krug.
Haris Bogućanin je uspeo da se plasira među tom petorkom i nastavlja takmičenje u ‘Zvezdama Granda’. Posle odluke žirija da nastavlja dalje, Haris se zahvalio svima i naglasio da je rodom iz Sjenice a da živi u Nemačkoj.

Čitaj još:  Asmirov početak sezone obećavajući

Pogledajte Harisov nastup na audiciji u Sarajevu:

izvor: www.FOLKOTEKA.org

Facebook komentari

One thought on “Sjeničanin Haris Bogućanin prošao baraž u Zvezdama Granda!

Leave a Reply