Mladi iz Srbije obilaziće Sjenicu

Vijesti 2013

Oko 300 učenika šestog i sedmog razreda iz različitih krajeva Srbije posetiće početkom oktobra Novi Pazar, Sjenicu i Tutin u okviru akcije “Grad dobrih domaćina“.

Akciju organizuju Kancelarija za mlade i UNDP u okviru projekta “ Snaga različitosti“.
Direktor ove kancelarije Džemaludin Paučinac rekao je radiju Sto plus da će mlade dočekati vršnjaci 3. oktobra na Gradskom trgu, a da će nakon toga svi zajedno pogledati pozorišnu predstavu.

“Mladi će mladi posetiti i Sjenicu, gde će biti organizovana razna sportska takmičenja, radionice i predavanja, a obići ćemo i Uvac. Osim toga, predvidjena je i poseta Morkoj gori, gde ih očekuje i orjenitiring u prirodi, a poslednji dan će posetiti kulturno istorijske spomenike“, rekao je Paučinac.

On je dodao da se u proleće očekuju uzvratne posete, kada će učenici ovog kraja biti gosti vršnjacima u drugim gradovima Srbije.

Projektom je predviđeno bratimljenje četiri osnovne škole iz Novog Pazara i po jedne iz Sjenice i Tutina sa šest škola iz drugih delova Srbije, a koje bi trebalo da doprinese približavanju zajednica i razvoju prijateljskih veza među mladima.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  ŠOKANTNO: Sjeničani prevareni u Rusiji

Leave a Reply