Snijeg - Sjenica

Umro dok su ga spašavali iz snijega!

Vijesti 2012

Alija Kurtović (70) preminuo tokom akcije spasavanja u selu Tuzinje, njegovi spasioci umalo ostali zavejani

SJENICA – Paklena mećava!
Ni nadljudski napori spasilaca nisu pomogli da se kasno prekjuče iz smetova u selu Doliće na Pešteru izbavi teško bolesni Alija Kurtović (70), a tokom akcije spasavanja ekipe spasilaca umalo nisu ostale zavejane.

Aliji je u nedelju ujutru pozlilo, dobio je bolove. Ka njemu su odmah krenule dve spasilačke ekipe iz Karajukića Bunara, mašine firme „Novi Pazar put“ i jedno terensko vozilo. Stavili su bolesnog Aliju u kola i krenuli prema Karajukića Bunarima, ali tad se na visoravan spustila jaka mećava.




– Nas nekoliko je u tri „lade nive“ pošlo u susret spasiocima. Sreli smo se na Ugljanskom polju, krenuli nazad, ali je tad dunuo vetar, najjači koji pamtim. Više od deset sati borili smo se sa smetovima, čistili, gurali kola. Probili smo se do sela, a kad smo krenuli dalje ka Sjenici, u selu Tuzinje Alija je, nažalost, preminuo – priča Blagoje Kuč, koji je učestvovao u akciji spasavanja, dodajući da je malo falilo da i spasioci ostanu zavejani u teškoj mećavi, u kojoj se „ni prst pred okom nije video“.

Facebook komentari

Leave a Reply