najbolji sportisti sjenice

U Sjenici održano tradicionalno sportsko zabavno veče

Arhiva Vijesti 2010, Video

KARATISTI PONOVO NAJUSPEŠNIJI

najbolji sportisti sjenice

Svečanost povodom proglašenja naujuspešnijih sportista za 2009.godinu, protekla je u znaku karatea. Karatistima su i ovaj put uručena najznačajnija priznanja. Titulu sportistkinje grada, po četvrti put zaredom, ponela je najuspešnija sjenička karatistkinja iz Karate kluba ”Sjenica”, Fahira Fazlić, koja je u protekloj godini i zvanično postala prva državna karate reprezentativka iz Sjenice. Za sportistu grada proglašen je, takođe uspešan mladi karatista, licencirani trener Karate kluba ”Tigar”, Aldin Elezović. Sportski kolektiv, koji već poslednjih pet godina drži titulu najuspešnijeg u Sjenici je Karate klub ”Sjenica”. Za osam godina postojanja, ovaj klub izškolovao je 30 majstora karatea, osvojivši, samo u protekloj godini 165 medalja i 25 zlatnih pehara. Zato je za trenera godine, proglašen trener i predsednik KK ”Sjenica”, nosilac crnog pojasa peti dan, Meaz Zenović. Iz najuspešnijeg sportskog kluba nagrađena je i šestogodišnja Naida Tahirović, koja je ponela titulu sportske perspektive grada.

Čitaj još:  Sjeničani proslavili pobedu fudbalera Bosne i Hercegovine

U organizaciji sjeničke Ustanove za sport i rekreaciju, prošlog petka nagrađeno je ukupno 28 sportista i sportskih radnika. Pored najuspešnijih sportista u različitim disciplinama, zlatnim plaketama nagrađeni su: legenda sjeničkog sporta Kaso Mujović, najuspešniji sportski radnik, Enver Linda Kalender, a nagrada za izuzetan doprinos razvoju sjeničkog sporta uručena je Muratu Gariboviću, koji je pripremao i predvodio tročlanu ekipu sjeničkih i državnih reprezentativaca na Olimpijskim igrama u Vankuveru, Milanka Petrovića, Amara Garibovića i Belmu Šmrković. Dvojici olimpijaca uručena su priznanja najuspešnijih u svojim disciplinama. Prošlogodišnji sportista grada, učesnik letnjih Olimpijskih igara u Pekingu, Asmir Kolašinac, proglašen je najuspešnijim atletičarem Sjenice u protekloj godini.

Tradicija sportskih zabavnih večeri u Sjenici, održava se od 1981.godine. Po rečima hroničara sjeničkog sporta i jednog od inicijatora ove manifestacije, Sulejmana Hemana Muftarevića, to je u značajnoj meri doprinelo afirmaciji sjeničkog sporta, stimulišući mlade sportiste da postižu što bolje rezultate. Čestitajući nagrađenim sprtistima, direktor Ustanove za sport i rekreaciju, Ermedin Kolašinac je rekao: ”Bilo je veoma teško izabrati najbolje u svim kategorijama. Međutim, neko je morao to da bude. Želja mi je da se sjenički sport još više omasovi, i da imamo još vrhunskih sportista.” Kolašinac je tom prilikom najavio i započetu realizaciju projekta, koji će od Sjenice napraviti nordijsko-bijatlonski centar.

Facebook komentari

Leave a Reply