Pro program i Opština Sjenica

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Projekat ''Regulisanje vodosnabdevanja u ulici Neznanih junaka'', je jedan u nizu projekata, koji se u Sjenici realizuju uz pomoć PRO programa. Ukupna vrednost projekta je tri miliona dinara, od čega je opština Sjenica učestvovala sa 10 odsto, a veći deo finansijskih sredstava obezbedio je PRO program. IzvoÄ‘ač radova, koji bi trebalo da budu završeni do kraja ovog meseca, je komunalno preduzeće ''Vrela''. 

Završetkom ovog projekta, dugogodišnji problem vodosnabdevanja za oko 200 domaćinstava, biće rešen. Većina stanovnika ovog naselja, zbog visinske razlike, dobijala je vodu samo tokom noći, kada bi se smanjila potrošnja u nižim delovima grada, a neki nisu uopšte imali vode. Ovih dana, dve buster stanice, čiji je zadatak da zahvataju vodu iz postojeće distribucione mreže i potiskuju je prema potrošačima, probno su puštene u rad. Jedna je već u funkciji, i time je za preko stotinu domaćinstava obezbeÄ‘eno redovno vodosnabdevanje, a završetak svih radova i postavljanje druge buster pumpe, očekuje se do kraja ovog meseca, kažu izvoÄ‘ači.
''Problem vodosnabdevanja u ulici Neznanih junaka, prisutan je duže od dvadeset godina. Stanje se, iz godine u godinu, samo pogoršavalo. Mesna zajednica Sjenice je taj problem imala u vidu, ali sami nismo bili u mogućnosti da značajno popravimo situaciju. Zahvaljujući PRO programu, koji je obezbedio veći deo finansijskih sredstava, problem će, i za preostalih oko 30 odsto domaćinstava, uskoro biti rešen. Preostalo je samo da komunalno preduzeće završi započete radove, i svi stanovnici ovog dela Sjenice će konačno dobiti redovno vodosnabdevanje'', rekao je za naš sajt, Ismet Mahmutović – Cico, predsednik MZ Sjenica, koja je finansirala izgradnju cevovoda, odnosno primarne i sekundarne mreže.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu
 
http://sjenica.eu/forum/showthread.php?t=1263
Facebook komentari

Leave a Reply