Blokiran rad mesne kancelarije u Ponorcu

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Od kada je, pre skoro mesec dana, Opštinska uprava u Sjenici izdala Rešenje o izmeštanju mesne kancelarije iz Ponorca u Kladnicu, na osnovu skupštinske Odluke iz 2006.godine, rad matične službe za Mesnu zajednicu Kladnica je blokiran. Dok opštinske vlasti tvrde da skupštinska Odluka mora biti sprovedena, meštani tvrde da će istrajati u nameri da ih u tome spreče. A stanovnici kojima su neophodna dokumenta, koja se izdaju na osnovu matičnih knjiga, prinuÄ‘eni su da čekaju krajnji ishod novonastale situacije.

Mesna zajednica Kladnica je jedna, od ukupno 12 na teritoriji sjeničke opštine koja, pored Kladnice, obuhvata i Ponorac, Sugubine, Ursule i Papiće. Od 1966.godine, sedište Mesne zajednice Kladnica bilo je u Ponorcu. Meštani Ponorca i okolnih sela, ni u prisustvu policije, nisu dozvolili Opštinskoj komisiji da izvrši popis i izmeštanje matičnih knjiga. ''Mesna kancelarija je ovde radila više od 40 godina. Ova vlast donosi odluke koje nisu u interesu graÄ‘ana, samo zbog toga što na ovim prostorima SDA nije dobila dovoljan broj glasova. Mi nećemo dozvoliti da se naše matične knjige iznesu odavde, i tražimo da se o tome narod izjasni na referendumu'', rekao je tom prilikom u izjavi za medije, Derviš Šaljić iz Ponorca.
Nadležni u opštini kažu da to nije referendumsko pitanje i da je takva Odluka donesena iz prostog razloga što bi sedište Mesne zajednice Kladnica trebalo da bude u Kladnici a ne u Ponorcu. Oni kao dodatni razlog navode da opštinska služba mora biti izmeštena iz privatnog objekta, koji je ranije bio u vlasništvu kombinata ''Pešter'', i ističu da su obavestili i nadležne republičke organe, te da očekuju da će ovaj slučaj biti rešen u skladu sa Zakonom.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu
 
Facebook komentari

Leave a Reply