Predškolska ustanova u Sjenici nastavlja rad u tri smene

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Zbog prepunih kapaciteta, Predškolska ustanova ''Jela Jovanović i Emina Bučan'', kao jedina takva ustanova u sjeničkoj opštini, i naredne školske godine radiće u tri smene. Prema podacima ove ustanove, obavezni pripremni predškolski program će naredne školske godine upisati 402 mališana, što je za 11 više u odnosu na prošlu godinu.

Očekuje se da će broj pripremnih grupa na seoskom području biti smanjen, dok će se u sedištu Ustanove upisati nešto više od 200 predškolaca, rasporeÄ‘enih u devet grupa. Upis dece na terenu je u toku i trajaće do kraja školske godine, dok će se upis u Sjenici vršiti od polovine do kraja avgusta.
''Naredne školske godine, pripremnim predškolskim programom biće obuhvaćena deca koja su roÄ‘ena od 1.marta 2002. do 1.marta 2003. Upis dece na terenu je u toku, a odziv roditelja je zadovoljavajući. Što se tiče tih grupa na terenu, onde gde do sada nije bila formirana grupa pripremnog predškolskog programa, a gde bude više od petoro dece, formiraće se nova, a tamo gde broj dece bude manji, pipremni program realizovaće lokalne škole. Mi očekujemo da će ove godine na terenu biti manje grupa i da će se tamo upisati oko 180 dece, dok će se u sedištu Ustanove upisati nešto više od 200 predškolaca. Oni će biti rasporeÄ‘eni u devet grupa, i ne postoji drugi način, nego da rad organizujemo ponovo u tri smene'', rekla je za naš sajt Ramiza Kolić, direktorka Predškolske ustanove ''Jela Jovanović i Emina Bučan''.
U znak ispraćaja odlazeće generacije predškolaca, u petak će se održati tradicionalna priredba uz bogat kulturno-zabavni program, koji su sa decom danima, marljivo pripremale vaspitačice Predškolske ustanove u Sjenici.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu
 
http://sjenica.eu/forum/showthread.php?t=995 
Facebook komentari

Leave a Reply