Počelo uređenje gradskog parka

Arhiva vijesti 2008

Active Image

UreÄ‘enje gradskog parka, jedan je od sedam projekata, koji se u okviru PRO programa realizuje u Sjenici. Sve pripremne aktivnosti obavljene su u toku prošle godine, a ovih dana počela je realizacija projekta čija se vrednost procenjuje na oko šest miliona dinara. Šezdeset odsto od ukupne investicije finansiraće PRO, dok će preostala sredstva obezbediti opština Sjenica.

Projekat podrazumeva ureÄ‘enje dela gradskog parka pored zgrade bioskopa u centru grada. ''Kada projekat bude završen, graÄ‘ani Sjenice će dobiti ureÄ‘en prostor za odmor i rekreaciju sa kreativnim sadržajima za dečiju igru, a samim tim će i centar grada biti lepši i ureÄ‘eniji'', rekla je za naš sajt , asistent PRO programa u Sjenici, Enesa Ramadani. Završetak radova planira se do kraja juna. Do tada bi trebalo da bude završena i izgradnja škole u sjeničkom selu Doliće, a preostalih pet projekata, do sada je uspešno završeno.
Druga faza PRO programa biće usmerena na realizaciju regionalnih projekata i promociju meÄ‘uopštinske saradnje i regionalnog razvoja.
Pored Sjenice, PRO podržava održivi društveno-ekonomski razvoj i u opštinama: Novi Pazar, Ivanjica, Nova Varoš, Priboj, Prijepolje, Raška i Tutin, a finansijska sredstva obezbeÄ‘uje Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR) i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).
Facebook komentari

Leave a Reply