Proglašeni najuspešniji sportisti

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Na osnovu ostvarenih rezultata u toku prošle godine, u organizaciji Ustanove za sport u Sjenici, proglašeni su najuspešniji sportisti i sportski radnici za 2007.godinu. Svečano proglašenje i uručenje zasluženih priznanja organizovano je ovih dana u restoranu ''Lane''.
Za najuspešniji klub, drugi put za redom, proglašen je karate klub ''Sjenica''.

 

Iz najuspešnijeg kluba proglašena je i sportistkinja godine, državna reprezentativka Fahira Fazlić. ''Ovo priznanje mi mnogo znači zato što sam ga stekla svojim napornim radom, zahvaljujući mojim roditeljima i treneru koji su me podržavali na svakom mom koraku'', rekla je u izjavi za medija ova mlada i uspešna karatistkinja kojoj je, kako kaže, draže priznanje kluba nego lična titula sportistkinje godine. Iz karate kluba ''Sjenica'' nagraÄ‘en je i sportski direktor Ismet Fazlić, koji je proglašen za najuspešnijeg sportskog radnika, dok je za najuspešnijeg trenera u prošloj godini, proglašen trener karate kluba ''Tigar'', Izo Bihorac.
Sjenički bijatlonac i državni reprezentativac Damir Rastić poneo je titulu sportiste godine. Telegram čestitke od predsednika Bijatlon saveza Srbije Milivoja Ilića, ovom uspešnom sportisti, studentu Fakulteta za fizičku kulturu, bilo je dodatno priznanje koje prevazilazi granice sjeničke opštine. ''Osećam se kao ni na jednoj trci do sada – kazao je Damir. Ovo je krunisanje svega onoga što sam postigao u predhodnom periodu, i to mi daje motiv za dalji rad. Potrudiću se, da i u narednoj sezoni, opravdam priznanje koje mi je uručeno.''
Sportista 2006. Asmir Kolašinac, koji je ovih dana na MeÄ‘unarodnom mitingu u Podgorici, rezultatum 20, 26 metara u disciplini bacanja kugle, ostvario normu za Olimpijske igre u Pekingu, proglašen je za najuspešnijeg atletičara. I u ostalim sportskim disciplinama, prema oceni trenera klubova, nagraÄ‘eni su najuspešniji sportisti, a za sportske nade Sjenice proglašeni su Amina Stupljanin i Alen Mahmutović, članovi smučarskog kluba ''Pahulja''.
Facebook komentari

Leave a Reply