Humanitarna pomoć iz Francuske za Rome u Sjenici

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Francuska humanitarna organizacija ''Presence'', UNHCR i Veće žena Saveta Evrope, organizovali su zajedničku akciju pomoći Romima raseljenim sa Kosova. Ovih dana, predstavnici humanitarnih organizacija posetili su romsko naselje u Sjenici i njegovim stanovnicima uručili humanitarne pakete sa garderobom, sredstvima za higijenu i igračkama. 

 

''Treći put smo u Sjenici i veoma mi je drago što smo opet ovde. Ovaj kraj je veoma izolovan i mi želimo da to više ne bude tako. Ovde smo stekli mnogo prijatelja i ovde se uvek rado vraćamo, i rado ćemo doći i kao turisti'', kazao je u izjavi za medije Pierre Cuset, predsednik humanitarne organizacije ''Presence''. U ime Roma, donatorima se zahvalio na pomoći Bujar Dibrani, ističući da je njima svaka pomoć dobrodošla.
Jedan od članova francuske humanitarne organizacije je i Sjeničanin Aljo Salihagić, koji živi i radi u Strazburu. On redovno posećuje rodni kraj i zahvaljujući njemu u Sjenicu su i ranije više puta stizale donacije, najviše za bolnicu, a potom i za škole, dečiji vrtić, Crveni krst i slično. Donacija za sjeničku bolnicu ni ovoga puta nije izostala, iako je prvenstveno bila namenjena Romima. Bolnici je poklonjeno nekoliko kreveta i ortopedskih pomagala.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu
 
http://sjenica.eu/forum/showthread.php?t=998 
Facebook komentari

Leave a Reply