Rekonstrukcija u toku, vraćanje starog sjaja počinje

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Smešten u borovoj šumi, nedaleko od grada, sjenički hotel ''Borići'' je decenijama privlačio različite turiste, i kao sinonim dobre zabave bio mesto gde su organizovane sve važne proslave. Ostvarivanjem ambicioznih planova većinskog vlasnika i uprave hotela, čija je realizacija u toku, ovaj, još uvek jedini sjenički hotel, ne samo da će povratiti stari sjaj i slavu, već će dobiti i mnogo više od toga, a Sjenica će dobiti šansu da postane jedan od najreprezentativnijih turističkih centara u Srbiji. Pored asvaltiranja jednog od pristupnih puteva do hotela, prvi konačni rezultati radova, koji su ovih dana u punom jeku, očekuju se do kraja ove godine.

 

Kako saznajemo od direktorke hotela Hatidže Memić, do kraja godine trebalo bi da budu završeni radovi na rekonstrukciji i proširenju restoranskih kapaciteta. Velika sala će biti ureÄ‘ena u savremenom stilu, i umesto dosadašnjih 350, imaće 1000 mesta, dok će mala sala raspolagati sa oko 200 mesta i biće rekonstruisana u antičkom stilu. U toku su i radovi na rekonstrukciji smeštajnih kapaciteta, kao i na proširenju rečnog korita Jablanice, gde se planira izgradnja veštačkog jezera, koje će se u letnjoj sezoni koristiti kao otvoreni bazen, a zimi kao klizalište. S obzirom da na dinamiku ovakvih radova u najvećoj meri utiču klimatski uslovi, oni će biti nastavljeni u narednoj sezoni, koja će takoÄ‘e biti u znaku velikih graÄ‘evinskih radova.
Kako se najavljuje, pored nastavka već započetih poslova, naredne sezone u kompleksu hotela ''Borići'' gradiće se i zatvoreni bazen, teretana, saune, luksuzni apartmani, sportski tereni za različite vrste sportova, trim staze i slično. Kada veliko gradilište u Borićima bude zatvoreno, kada nedostatci budu pretvoreni u prednosti i svi planovi budu realizovani, šanse za razvoj turizma u sjeničkoj opštini biće mnogo veće. S obzirom na brojne prirodne lepote i retkosti sjeničkog kraja, realno je očekivati da će tada na turističkoj mapi Srbije, Sjenica zauzeti značajno mesto.
 
Ovu vijest možete komentarisati na forumu

http://sjenica.eu/forum/showthread.php?t=1347
Facebook komentari

Leave a Reply