Pro program finansira dva projekta u Sjenici

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Program razvoja opština u jugozapadnoj Srbiji – PRO program je – sa ciljem pospešivanja saradnje izmeÄ‘u nevladinog i vladinog sektora kroz finansijsku pomoć projektima koji predstavljaju partnerstvo izmeÄ‘u udruženja graÄ‘ana i lokalnih uprava – raspisao konkurs ''Fond za učešÄ‡e graÄ‘ana''.

 

Maksimalna vrednost raspoloživih sredstava u okviru fonda, za opštine: Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Ivanjica i Raška, iznosi 110 hiljada američkih dolara. Konkurs je završen, a od ukupno 82 predloga, finansiraće se 19 predloženih projekata, od kojih dva u Sjenici.
''Odlučivanje je obavljeno u dva kruga. Prvi krug je bio na opštinskom nivou, a sproveo ga je odbor od tri člana, sa po jednim predstavnikom lokalne uprave, civilnog društva i programa PRO. Ovakvi odbori su, u svim opštinama birali po pet projekata, a zatim je šestočlana regionalna komisija odlučivala o daljem izboru. Tako su, za opštinu Sjenica odobrena sredstva za finansiranje dva projekta. Jedan je projekat ekološkog udruženja ''Eko-Pešter'' a drugi, projekat udruženja invalida ''Dilavni''. Oni će biti finansirani sa po 6.000. američkih dolara'', rekla je za www.sjenica.com , Enesa Ramadani asistent PRO programa u Sjenici.
Projekat nevladine organizacije ''Eko-Pešter'' podrazumeva, izmeÄ‘u ostalog, nabavku DVD plejera i televizora za četiri osnovne škole, nabavku ekoloških kutija, kao i obuku nastavnika biologije za rad sa učenicima, kako bi Ä‘aci bili osposobljeni da sami vrše istraživanja na terenu. A projekat udruženja invalida ''Dilavni'' obuhvata izgradnju adekvatnog prilaza pošti i obeležavanje parking prostora uključujući i medijsku kampanju za zaštitu lica sa invaliditetom.
Facebook komentari

Leave a Reply