Smece u Sjenici / Sjenica / April 2016

Grad privremeno očišćen

Arhiva vijesti 2007

Nakon građanske inicijative stanovnika ulice “12. decembar” u Sjenici da lokalne vlasti pronađu hitno rešenje, kako bi se grad očistio od, mesecima nagomilavanog smeća, pronađeno je rešenje, ali kratkoročno.

Grad je ipak počeo da se čisti. U akciji čišćenja, pored raspolozive mehanizacije JKP “Vrelo” i JP “Direkcija za urbanizam, projektovanje i izgradnju” opštine Sjenica, uključeni su i privatni autoprevoznici. Grad je sada čistiji i lakše se diše, ali i dalje je neizvesno koliko će to potrajati. Privremenim resenjem gradsko smeće je odvoženo i deponovano u sjeničkom selu Raspoganče i na takav način su popunjavana udubljenja u zemljištu, nastala ranijom eksploatacijom peska.
Sa meštanima pomenutog sela pregovarali su, i postigli dogovor, potpredsednik SO-e Sjenica Veroslav Karličić i vršilac dužnosti direktora JKP “Vrelo” Vukoman Luković. Oni su, u ime lokalne uprave, obećali meštanima da će se sve to na kraju poravnati i prekriti odgovarajućim slojem zemljišta.

Čitaj još:  Letnja Džipijada Sjenica 2011- 2 dan obilazak pećine

Na sastanku u opštini, na kome se razgovaralo o aktuelnoj temi, a koji je, na poziv predsednika SO-e Sjenica Fahrudina Fijuljanina, održan u prisustvu šefova odborničkih klubova i članova Opštinskog veća, prihvaćeno je takvo privremeno resenje. “Ovo je samo prelazno rešenje dok se ne stvore uslovi za sprovođenje skupštinske odluke, od koje ne odustajemo, a kojom je Goveđak određen kao prihvatna stanica za deponiju” kazao je Fijuljanin.

Čitaj još:  Restoran "Lane" na novoj lokaciji

Redakcija Sjenica.com

Facebook komentari

Leave a Reply