Nas As docekan na mac-brodu kod Sjenice / Asmir Kolasinac / Mart 2015

Sjenica dočekala svog Sultana Asmira Kolašinca (Video)

Intervju, Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Sport, Video

Kada se pojavio na Pešteru, na pragu svog doma, Asmira Kolašinca sačekali su osmesi, poljupci i – baklava.

Nas As docekan na mac-brodu kod Sjenice / Asmir Kolasinac / Mart 2015

U kući trostrukog osvajača medalja na evropskim prvenstvima u atletici, u disciplini bacanje kugle, jedva su čekali da zagrle svog šampiona. Roditeljima Spahu i Muradiji iz Praga doneo je srebrnu medalju, kolekciju je zaokružio jer ima zlatnu iz Geteborga i bronzanu iz Helsinkija.

– Bilo mi je teško kada je napravio prestupe, ali sam znao da će proraditi naš ponos i inat sjeničko-pešterske visoravni. Tako se ispunila moja želja, sada je zaokružio odličja što se tiče Evrope – ponosan je otac Spaho.

Sledeći cilj je svetska medalja.

– Geteborg, Helsinki, Prag. Idemo ka svetskom i olimpijskom odličju. Mislim da Asmir to može. Ima neophodnu podršku države, svih sportskih organizacija – kaže Spaho.

Džinu od 135 kilograma potrebna je snaga da bi bacio daleko kuglu. Područje odakle kreće u nove pobede nudi zdravu hranu, a majka Muradija tu ima glavnu reč.

– Ništa specijalno Asmir ne traži, niti da se nešto posebno sprema za njega. Nije probirljiv, voli sve što mu ja spremim – kaže Muradija, a zatim otkriva šta kolos iz Sjenice voli da jede.

– Teleće šnicle u sosu sa pečurkama, mantije koje ja mesim, pitu, sir, paprike punjene domaćom pavlakom.

Čitaj još:  Sneg zatvorio i školu u Sjenici

Desert je neizostavan deo obroka kada se sedne za sto u kući Kolašinaca.
– Baklavi koju ja napravim ne može da odoli. Mislim da za moju baklavu znaju i njegove kolege iz Beograda. To je pravi desert – dodaje Muradija.

Nikola Tomasović, trener Asmira Kolašinca, tvrdi da njegov učenik još nije rekao poslednju reč.

– Očekujem borbu za medalju na predstojećem prvenstvu sveta u Pekingu, a potom i na Olimpijadi u Riju – rekao je Tomasović.

Da u ovim rečima i te kako ima istine, govori podatak da je Kolašinac samo tri nedelje pre Evropskog prvenstva u Pragu postavio novi državni rekord bacivši kuglu u Novom Sadu 20,91 metar. Bio je to u tom trenutku prvi rezultat u Evropi ove godine, a treći na svetu. Osvajač zlatne medalje u Češkoj Nemac David Štorl prestigao ga je sa rezultatom 21,23 metra. Peking je novo mesto za dokazivanje.

Asmirov otac Spaho bacao je kuglu i svojevremeno postizao dobre rezultate. Majka Muradija je, takođe, bila bacač kugle. Kako kaže, morala je da bude u sportu, jer je išla sa Spahom na takmičenja. Asmirov brat Almir je atletski reprezentativac BiH u disciplini bacanje koplja.

Asmir važi za velikog gurmana. Uostalom 135 kilograma mase vicešampiona Evrope o tome dovoljno govori. Zanimljivo je da je on kao mališan najviše uživao u crtaćima o Mornaru Popaju i čudotvornom spanaću. Obožava maminu kuhinju sa pešterskim specijalitetima i jelima ispod sača. Njegovi prijatelji kažu da bi mogao da pojede pleh baklave, naravno sportska karijera mu to ne dozvoljava. Od ostalih zanimljivosti, uvek zna gde mu se nalazi knjiga “Kum” Marija Puza, a uz atletiku omiljeni sport mu je Formula 1.

Čitaj još:  Utopila se osoba u Sjeničkom jezeru

Snimak celog dočeka

Intervju sa Asmirovim ocem Spahom i predsednikom opštine Hazbom Mujovićem

Mala dopuna u vezi izjave Asmirovog oca da Asmira lokalni mediji ne prate. Naš sajt sjenica.com ga prati od samog početka karijere i uvijek smo uz njega bili!

Pogledajte Asmirov intervju iz 2009. godine

Redakcija Sjenica.com / BN

Facebook komentari

Leave a Reply