Kijevci Sjenica 03.02.2015 -5

I dalje neprohodni neki zaseoci (Video)

Pešter, Sjenica vesti, Video

Putevi do oko Kijevci Sjenica 03.02.2015 -520 zaseoka na teritoriji opštine Sjenica od jutros su neprohodni zbog snega koji je blokirao te putne pravce, rekao je koordinator Službe za zimsko održavanje puteva Sjenice Ismet Mahmutović.

On je rekao da je na terenu devet mašina, kojima je prioritet čišćenje puta koji vodi do sela Lopiže i zaseoka Liviće, u kojima ima starih i bolesnih ljudi.

“Ako se nastavi sadašnji kontinuitet snežnih padavima imaćemo dosta zavejanih sela, a sve sto danas očistimo sutra će biti neprohodno. Svakog jutra pravimo plan čišćenja, a svim kamionima koje smo angažovali od privatnika ugradili smo GPS uređaje tako da pratimo kontinuitet njihovog učinka”, rekao je Mahmutović.

Čitaj još:  Drva skuplja, ugalj ima istu cijenu

On je dodao da služba trenutno rasplaže dovoljnim količinama goriva i rizle, a da hladnije vreme može prouzrokovati jedino nestašicu soli koja se koristi za održavanje gradskih ulica.

Ova služba ima poteškoća u čišćenju snega, jer raspolaže nedovoljnim brojem mašina u odnosu na preko 100 naseljenih mesta čije puteve održava.

Meteorloška stanica u Sjenici izmerila je danas u 13 sati visinu snežnog pokrivača 29 centimetara, rekao je meteorolog Fadil Mahmutović.

 

D. Selmanović

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “I dalje neprohodni neki zaseoci (Video)

Leave a Reply