Skijanje pobednici

Skijanje: Rejhan Šmrković i Dževad Hadžifejzović najbolji u Makedoniji

Sjenica vesti, Sport, Vijesti 2015

Skijanje pobedniciOlimpijac Srbije Rejhan Šmrković postiže dobre rezultate na nedavno održanim međunarodnim FIS trkama u nordijskom skijanju, koji predstavljaju dobru motivaciju pred predstojeće Svetsko prvenstvo u nordijskim sportovima koje se od 18. februara 2015. održava u švedskom Falunu.

Na FIS Slavic kupu u skijaškom trčanju, održanom u Poljskom ski centru Visla 18. januara 2015. Rejhan je na trci na 15 km zauzeo vrlo dobro 7. mesto.

Proteklog vikenda 24 i 25. januara 2015. u ski centru Mavrovo u Makedoniji vožene su FIS NC trke za Nacionalno prvenstvo Makedonije. U muškoj konkurenciji Rejhan Šmrković je na obe trke bio najbolji i okitio se zlatnom medaljom.

Pored Rejhana, odlične plasmane je imao i Dževad Hadžifejzović koji je u subotu prvog takmičarskog dana bio drugi, a u nedelju je trku završio na trećem mestu.

Čitaj još:  Intezivirani radovi u centru Sjenice (Video)

I ostali nordijci Srbije koji su na Mavrovu takmičili pod rukovodstvom trenera Radosava Jelisijevića su ostvarili dobre rezultate. U muškoj konkurenciji u trkama prvog dana na 10 km i drugog dana na 5 km su se dobrim plasmanima istakli: HRKALOVIĆ Emir 4. mesto, PEJČINOVIĆ Mirsad 9 i 7. mesto, PAPIĆ Džejlan 14. i 16. mesto, GUBIĆ Đorđe 15. i 13. mesto, JELIĆ Aleksandar 17. i 15. mesto.

Od devojaka u trkama na 5 km. najuspešnije su bile: ZEKIĆ Inesa 6 i 5. mesto, DRNDIĆ Maida 10. i 10. mesto, HASIMOVIĆ Džejlana 11. i 7. mesto, GORČIĆ Sabiha 12. mesto, ILIĆ Mina 16. mesto.

Rejhan Šmrković i Dževad Hadžifejzović u Sjenici nastavljaju sa pripremama za Svetsko prvenstvo pod rukovodstvom trenera Adnana Šmrkovića.

Čitaj još:  Muamer Hukić (Marko Huck) protiv Arslana juri rekord

 

Izvor: Skijanje.rs

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply