Biberovic Elmedin

RADOVI ZAVRŠENI: Uskoro dvije nove digitalne centrale

Sjenica vesti, Vijesti 2014
Biberovic Elmedin
Mr Biberovic Elmedin dipl.inž.el.

Telekom Srbija a.d kao i svake godine tako i ove godine ima određenih aktivnosti na izgradnji telekomunikacionih kapaciteta, na teritoriji opštine Sjenice. Tim povodom smo razgovarali sa Rukovodiocem Telekoma u Sjenici mr Elmedinom Biberovićem dipl.inž.el. koji nam je rekao da su radovi na puštanju novih digitalnih centrala u završnoj fazi.

Telekom je u proteklom periodu izgrađivao mrežu u vidu decentralizacije stare i izgradnji nove telekomunikacione mreže, i u tom smislu smo pre neki dan izvršili montažu dve centrale u vidu mIPAN-a u Ulici Jezdimira Lovića. Montažom mIPAN-ova stvorili smo mogućnost da optički kabl priđe što bliže korisniku i dužinu pretplatničke petlje svedemo na što manju dužinu, kaže Biberović. Dovođenjem optičkog kabla bliže korisniku i skraćenjem pretplatničke petlje, stvaramo tehničke uslove da korisniku pružimo kvalitetniju uskopojasnu i širokopojasnu uslugu, odnosno prenos govora, brzog Interneta i slike.

Čitaj još:  Turković: Nastavljamo put razvoja

Puštanjem u rad ova dva mIPAN-a, koji će raditi po novoj pristupnoj mreži koju smo izgradili, sva domaćinstva u Ulicama Jezdimira Lovića, Dauta Musića, Zlatarska i Tomislava Tripkovića moći će koristiti sve usluge koje Telekom Srbija pruža, kaže Biberović. Trenutna cena uvođenja telefonskog priključka je samo jedan (1) dinar, u tu cenu je uračunat rad i materijal koji Telekom utroši prilikom uvođenja telefonskog priključka.

Po informacijama Biberovića, Telekom je i sledeće godine planirao izgradnju sedam digitalnih centrala, sa pripadajućim pristupnim mrežama u naseljima: Petruška, Peta, Hučaljka, naselje kod Metalnog, kao i u Ulicama Kralja Petra, Neznanog Junaka i Prijepoljska.

Facebook komentari

Leave a Reply