Hazbo Mujovic

Predsednik opštine Mujović: Nismo kupili dva odbornika kako bi ostali na vlasti

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2014

Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović rekao je danas da je do prekompovanja vlasti u ovoj opštini danas došlo jer je njihov dosadašnji koalicioni partner Sandžačka demokratska partija (SDP) počela da nudi novac odbornicima za formiranje nove skupštinske većine.

Hazbo Mujovic
Predsednik opštine Hazbo Mujovic

Na sednici Skupštine opštine Sjenica danas je formirana nova vladajuća većina koju čini 14 odbornika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, četiri odbornika Socijalističke partije Srbije (SPS) i po jedan odbornik iz Liberalno demokratske partije (LDP) i Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS).

Mujović, kadar SDA Sandžaka, je rekao da su sa SDP imali dogovor da ukoliko jedna od strana nije zadovoljna radom i funkcionisanjem koalicije može mirno da odustane i pokuša da formira novu većinu.

“Međutim, iz SDP su krajem prošle nedelje počeli da prete, da nude basnoslovne sume novca našim odbornicima da pređu na njihovu stranu, ali im to nije uspelo”, rekao je Mujović.

On je odbacio optužbe da su kupili dva odbornika kako bi ostali na vlasti.
“To apsolutno nije tačno. Svaki odbornik je vlasnik svog mandata

Čitaj još:  Ne možemo više od dvije tone uglja kupiti, razlog je?!

i ima pravo da samostalno donosi odluke. Kupovinom odbornika se ne bavimo, to su pokušali naši politički protivnici kada su videli da na poslednjim parlamentarnim izborima i izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV) imamo podršku više od 50 odsto građana Sjenice”, izjavio je Mujović.

Iz SDP još uvek nema reakcija, a smenjeni zamenik predsednika Sjenice Muriz Turković nije odgovarao na naše pozive i sms poruke.

Nova većina je za zamenika predsednika postavila Minela Kalendera iz SDA Sandžaka, a osim Turkovića smenjeni su i ostali kadrovi SDP-a, čalnovi Opštinskog veća Zlatko Jusufović, Rijalda Hodžić i Rušid Mešić.

Takođe, odbornici lokalnog parlamenta razrešili su dužnosti direktora JKP “Vrelo” Ismeta Mehmedbašića i na njegovo mesto postavili Adnana Gurdaša. Umesto Ermedina Kolašinca novi direktor Ustanove za kulturu je Taner Turković, a Mihajlo Tripković je na mestu direktora Turističke organizacije zamenio Murata Garibovića.

Čitaj još:  Potpisi podrške poslaničkoj listi SDA Sandžaka (Video)

Podsećamo da su na vlasti u Sjenici do danas bili SDA Sandžaka, SDP i SPS, a da se pre par dana pojavila informacija da će SDP sa odbornicima BDZS i “Samostalne SDA” formirati novu većinu na sednici Skupštine koja je bila planirana za iduću sedmicu.

 

 

N.Kočović

Facebook komentari

One thought on “Predsednik opštine Mujović: Nismo kupili dva odbornika kako bi ostali na vlasti

Leave a Reply