azilanti u sjenici

Prošireni smeštajni kapaciteti za azilante

Sjenica vesti, Vijesti 2014

Broj azilanata koji borave u Sjenici znatno je porastao od letos i sada ih je 170, ali su i smeštaj adaptacijom magacinskog prostora povećan za još oko 50 osoba.

azilanti u sjenici
Azilanti u Sjenici

Koordinator Centar za azil Fiko Hamidović je rekao da su smeštajne kapacitete povećali nakon ukazivanja Komeserijata za izbeglice na mogućnost povećanja broja azilanata koji žele da se smeste u Sjenici.

“Očekujemo da se broj azilanata poveća, pa smo obezbedili dodatne smeštajne kapacitete koji ispunjavaju odgovarajuće humane i higijenske standarde. To će biti i najbolje uređen prostor za smeštaj azilanata u Sjenici”, dodao je Hamidović.

Čitaj još:  Novi put u zaseoku Šabanoviće

On je istako da je jedan od problema Centra pribavljanje zimske odeće za izbeglice u čemu u velikoj meri darovanjem pomažu građani.

Problema u zbrinjavanju azilanata ima kada osobe dođu u želji da se smeste u centar, a pritom nemaju nikavu ličnu dokumentaciju.

“Takve probleme najteže prevazilazimo, jer po zakonu nemamo pravo da pustimo ljude u Centar, iako znamo da nije humano da prenoće vani. Tada im nudimo smeštaj u pomoćnim prostorijama”, rekao je Hamidović.

D.Selmanović

Facebook komentari

3 comments

Leave a Reply