Carinici zaplenili cigarete i lule u autobusu iz Sjenice

Vijesti 2014

Carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 180.000 cigareta i 400 lula, saopštila je danas Uprava carina

Na graničnom prelazu Gradina, carinici su juče sprečili da iz Srbije ilegalno izađe 115.000 cigareta marke “Merilyn Slims”.

Kako se navodi, cigarete su otkrivene kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Sjenica-Istanbul.

Tokom pregleda prtljažnika otkrivene su kutije cigareta koje su se nalazile iznad zadnjeg desnog točka, u gepeku i u delu oko hladnjaka.

Samo dva dana ranije, 9. juna na carinskom punktu Končulj osujećen je pokušaj našeg državljanina da prokrijumčari 60.000 cigareta marke “Eva Slims”.

Cigarete su bile sakrivene duž celog automobila – carinici su ih najpre otkrili u dvema torbama koje su se nalazile u gepeku, a potom i iza tapacirunga, unutar rezervnog točka, ispod itisona i zadnjeg sedišta, u vratima sa vozačeve i suvozačeve strane, kao i u fabričkoj šupljini koja se nalazila iza kasete sa suvozačeve strane.

S obzirom na to da je vrednost robe velika, privremeno je zadržan i automobil.

U gotovo istom periodu carinici su zbog neprijavljivanja robe zadržali i 400 lula.

Naime, vršeći kontrolu robe prilikom smeštanja u skladište utvrđeno je da se faktura koja je pratila robu, pristiglu za uvoznika iz Beograda, ne slaže sa realnim stanjem.

Lule za pušenje duvana, kojih je ukupno bilo 400, nisu se nalazile na fakturi, a konstatovan je i manjak druge robe – laserskih pokazivača, držača, olovaka, kao i 1.300 pepeljara.

Carinski službenici su u sva tri slučaja pokrenuli prekršajne postupke, a robu privrmeno zadržali do njihovog okončanja.

Facebook komentari
Čitaj još:  Zemljotres u Sjenici prošao bez težih posledica

Leave a Reply