Sjenici novac za izvođenje radova na infrastrukturnom opremanju poslovnih zona

Vijesti 2014

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave podržaće 25 projekata u Srbiji u okviru Programa mera za podršku razvoja poslovnih zona, za šta je u budžetu za ovu godinu opredeljeno više od 464 miliona dinara.

Taj program se realizuje u cilju stvaranja povoljnih uslova za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta u lokalnim samoupravama.

Sredstva za projekte će dobiti Bela Palanka, Bela Crkva, Zrenjanin, Vlasotince, Kikinda, Bečej, Babušnica, Plandište, Sjenica, Knjaževac, Aleksinac, Koceljeva, Krupanj, Ljubovija, Svilajnac, Nova Varoš, Pančevo, Paraćin, Bajina Bašta, Požarevac, Prijepolje, Ruma, Smederevo, Surdulica i Ćuprija.

Projekti koje su predložile lokalne samouprave odnose se na izradu i kontrolu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na infrastrukturnom opremanju poslovnih zona, kao i na unapređenje drugih infrastrukturnih kapaciteta u cilju privlačenja investicija. Ministarstvo učestvuje u finansiranju odobrenih projekata u zavisnosti od nivoa razvijenosti jedinica lokalne samouprave i za te namene je u budžetu za 2014. opredeljeno više od 464 miliona dinara.

Projekti su odabrani nakon javnog poziva, a ispunjenost uslova po programu i javnom pozivu je utvrdila Komisija za ocenjivanje i odabir projekata.

Facebook komentari
Čitaj još:  Sjeničani sutra glasaju na sedamdeset jednom mestu

2 comments

Leave a Reply