priredba povodom dana sandzaka

Priredba povodom dana Sandzaka u Sjenici – VIDEO

Video, Vijesti 2013

Sandzačkom himnom gradskog hora i nastupom folklornog ansambla „Mali princ gajret” sinoć je u Sjenici obeležen 20.novembar, Dan Sandzaka.

Na manifestaciji povodom obeležavanja ovog praznika prikazan je i dokumentarac Ibiša Kujevića koji oslikava život, rad, kulturu i tradiciju sandzačkih gradova.

Organizatori ove manifestacije bili su Ustanova za kulturu Sjenice i gradska biblioteka „Muhamed Abdagić“, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Urednica programa Ustanove za kulturu Indira Tandirević rekla je radiju Sto plus da je ovo druga manifestacija koju zajednički organizuju sa bibliotekom i izrazila očekivanje da su građani bili zadovoljni ponuđenim programom.

„Smatrali smo da jedine dve kulturne institucije u gradu zaslužuju da zajedno organizuju manifestaciju povodom ovog praznika i iskreno se nadam da su svi posetioci bili zadovoljni“, rekla je Tandirevićeva.

Na ovoj manifestaciji biblioteka je predstavila pobednike literarnog konkursa „Čitajte sa nama“, na kojem su učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola.

Direktorka biblioteke Edina Hamidović rekla je našem radiju da je na konkurs pristigao veliki broj radova, ne samo iz Sjenice već i iz drugih gradova Srbije.

„Nisam se nadala ovako velikom broju pristiglih radova obzirom da ovaj konkurs prvi put organizujemo, ali nam je veoma drago što smo imali radove i iz drugih gradova kao što su Niš i Novi Sad“, dodala je Hamidovićeva.

Dan Sandžaka obeležava se u znak sećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog veća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS) u Pljevljima 1943.

Facebook komentari
Čitaj još:  U gradu je stanje zadovoljavajuće (Video)

Leave a Reply