Mladi iz nerazvijenih opština dobili novac za biznis

Vijesti 2013

Ministar dr Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja potpisao je danas ugovore sa 30 korisnika Programa podrške početnicima u biznisu koji su povratnici u svoja rodna mesta.
Vlada Srbije i Nacionalna agencija za regionalni razvoj koju je predstavljao prof. dr Muamer Redžović, predsednik Upravnog odbora, ostvarili su ovaj projekat za mlade u nerazvijenim opštinama. Pobednici su izabrani između 131 kandidata koji su konkurisali svojim idejama za preduzetništvo i male biznise.
Prošle godine je 20 mladih dobilo sredstva i započeli su svoje biznise.
Korisnici od Nacionalne agencije dobijaju besplatnu obuku za započinjanje biznisa i tzv. mentoring, a Vlada daje bespovratna sredsrva u iznosu od 200.000 do milion dinara po korisniku u zavisnosti od vrste projekta.
Svi oni su već registrovali firme u svojim opštinama i podneli biznis planove koji su ih kvalifikovali za pomoć.
„Vi ste model kako u Srbiji treba da se radi. Mladi ste, dokazali ste da ste sposobni i ja verujem da će iduće godine biti bar dvostruko više onih koji će konkurisati i dobiti sredsva da otpočnu svoj biznis, da obezbede sebi egzisteniju, stvore porodice i ostanu tamo gde su rođeni,“ rekao je ministar Ugljanin, dodavši da je to najbolji način da se život vrati u najsiromašnije opštine kojima preti i demografsko pražnjenje.
Profesor Redžović je takođe ohrabrio mlade preduzetnike, nazvavđši ih ambasadorima u svojim opštinama i pozvao ih da se Agenciji obrate za svaki savet koji im je potreban.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari

Leave a Reply