Muamer Hukić opet boksuje sa Arslanom

Sport

Promoterska kuća Saurlend potvrdila je revanš meč između Muamera Hukića i Firat Arslana. Svetski šampion u WBO kategoriji kruzer verziji Huk braniće 14. septembra šampionski pojas u “Hans-Martin Šlejer” hali u Štutgartu, u Nemačkoj.
Poslednji put ova dva boksera iz Nemačke sastala su se 3. novembra 2012. kada je Huk pobedio jednoglasnom odlukom sudija (115-113, 115-113 i 117-111) na Gerri Veber Stadionu u Haleu. Odmah nakon njihovog uzbudljivog susreta Arslan je zatražio revanš.

“I dalje verujem da sam pobedio u toj borbi. Trebalo bi da sam ja svetski šampion “, rekao je bivši WBA šampion koji živi u blizini Štutgarta.

42-godišnji Arslan je nedavno pobedio Varola Vekiloglua.

“Neću dozvoliti da moja druga šansa da osvojim krunu izmakne. Boriću se na domaćem terenu protiv Huka i verujem u pobedu”.

Za Hukića, drugi meč protiv Arslana je pitanje časti.

“Razumem da je razočaran Firat. Ja sam bio u istoj poziciji nakon što sam se borio sa Aleksanderom Povetkinom. Video sam sebe kao pobednika u tom meču, ali sudije nisu. To je upravo razlog zašto sam uvek govorio da ću dati Arslanu revanš čak i ako on nije bio moj obavezan izazivač”, rekao je Huk koji je pripreme za ovaj meč započeo ove nedelje u klubu Balkanboksing na Košutnjaku (Beograd), a u četvrtak nastavio u Berlinu.

Frederik Nes, generalni direktor tima Sauerland, takođe uzbuđen zbog velikog boks spektakla u Štutgartu.

“Ovo je jedna od borbi koje su na samom vrhu spiska želja bokserskih fanova. Njihova prva borba bila je puna drame i uzbuđenja. Zato ja ne mogu da dočekam 14. septembar”.

Facebook komentari
Čitaj još:  Sjeničani sa vrha svijeta

Leave a Reply