Bespovratna sredstva za mala i srenja preduzeća i u Sjenici

Vijesti 2013

Regionalna razvojna agencija Sandžaka SEDA pozvala je danas mala i srednja preduzeća, preduzetnike i zadruge da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

Ovaj program podrške pokrenuli su Ministarstvo finansija i privrede i Nacionalna agencija za regionalni razvoj, a SEDA će ga realizovati na teritoriji Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

U okviru programa, Ministarstvo će sufinansirati nabavku nove proizvodne opreme i mašina, kao i polovne ako nije starija od pet godina, novih delova, specijalizovanog alata za mašine ili drugih kapitalnih dobara koje će se upotrebiti za pokretanje sada neiskorišćenih mašina.

Menadžer SEDA-e Džamila Kruševljanin rekla je Sto plus radiju da su ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog programa 100 miliona dinara.

“Sufinansiraće se sredstva u iznosu od 25 odsto vrednosti investicije. Iznos odobrene bespovrtane pomoći ne može biti manji od 250.000 dinara, niti veći od 2,5 miliona dinara, stim što mala i srednja preduzeća moraju učestvovati pet odsto, dok će ostatak od 70 odšto biti obezbeđen kreditom”, izjavila je Kruševljanin.

Ona je dodala da je konkurs otvoren dok se ne potroše izdvojena sredstva i da se za dodatne informacije zainteresovani mogu javiti Regionalnoj razvojnoj agenciji Sandžaka.

izvor:radio100plus

Facebook komentari
Čitaj još:  Sanel Papić: Evropski prvak u boksu hoće bosansko državljanstvo

Leave a Reply