Zlatni Kolašinac

Sport, Vijesti 2013

Najveći uspeh naše atletike na dvoranskim prvenstvima. Atletičar iz Srbije Amir Kolašinac je osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu. Drugi je Alić iz BiH, a bronza je pripala Čehu Prašilu. Čestitke premijera Dačića i ministarke Marić.

Asmir Kolasina - www.SJENICA.com

Kolašinac je u finalu, u četvrtoj seriji bacio pobedonosni hitac od 20,62 mertara, mada bi mu i onaj iz druge serije od 20.60 metara bio dovoljan za trijumf. Ovo je njegov najbolji rezultat sezone.

Na drugo mesto se plasirao Hamza Alić iz Bosne i Hercegovine sa od 20,34 metra, a treće mesto i bronzanu medalju osvojo je Čeh Ladislav Prašil hicem od 20,29 metara.

Čitaj još:  Nesvakidašnje obeležavanje mature u Sjenici (Video)

Današnja medalja je najveći uspeh atletičara iz Srbije na dvoranskim prvenstvima.

Čestitka premijera Dačića
“Čestitam Vam na osvajanju zlatne medalje, doneli ste prvo odličje našoj zemlji na prvenstvu u Švedskoj. Srbija je ponosna na Vas, jer postizanjem ovog uspeha vraćate staru slavu srpskoj atletici, navodi se u čestitki premijera Srbije.

Ministarka sporta čestitala Kolašincu
“Svojim izvanrednim rezultatom doneli ste Srbiji prvu medalju na šampionatima Starog kontinenta u dvorani i verujem da Vaše zlatno odličije označava nastavak duge i slavne tradicije naše atletike”, navodi se u saopštenju ministarke Marić.

Čitaj još:  Dečak tragično izgubio život kod Sjenice

Asmir Kolašinac - 2013 - www.SJENICA.com

Facebook komentari

Leave a Reply