Heroji godine su Mirso Hodžić, Meho Ugljanin, Omer Hodžić

Vijesti 2012

HRABROST i nesebičnost. Neustrašivost, predanost i ljudskost. Malo je onih koji zaslužuju ove epitete, a „Novosti“ su ih i ove godine okupile na dodeli zlatnih i specijalnih plaketa u akciji „Najplemenitiji podvig godine“. Pola veka naše akcije obeleženo je u ponedeljak na svečanosti u Skupštini grada Beograda, gde su se sa novim junacima sreli i heroji koji su nas proteklih decenija svojom plemenitošću zadužili i zaslužili ovo priznanje.

Svetlosti pozornice u ponedeljak su ponovo, pedeseti put, bile uperene na naše podvižnike, obične ljude u neobičnim situacijama. Njima su aplaudirali patrijarh srpski Irinej, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, šef kancelarije Vlade za KiM Aleksandar Vulin, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić, umetnici, profesori, oficiri… Plakete su im uručili akademik Matija Bećković i direktor i glavni urednik Kompanije „Novosti“ Manojlo Vukotić.

Čitaj još:  Sjenica na 40. Međunarodnom sajmu turizma

Priznanje je dodeljeno i Mirsadu Hodžiću, Mehu Ugljaninu i Omeru Hodžiću koji su protekle zime učestvovali u stotinama spasilačkih akcija na Pešteru.

Facebook komentari

Leave a Reply