Partizan nagradio Asmira Kolašinca

Sjenica vesti, Sport

SD PARTIZAN: Čavić, atletičari, Andrea…

Partizan proslavio 67. rođendan. Nagrade za Asmira Kolašinca, Andreu Arsović, košarkašice Partizana. Specijalno priznanje za Milorada Čavića.

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je večeras 67. rođendan, a svečanost je obeležena u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu, gde su proglašeni najuspešniji pojedinci i ekipe.

Na svečanosti su nagrađeni i oni koji su na reprezentativnom nivou osvajali svetska i evropska prvenstva, kao i najuspešniji radnici društva.

Atletski klub Partizan proglašen je za najuspešniju mušku seniorsku ekipu, dok je u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo košarkaškom klubu.

Najuspešniji sportista je Asmir Kolašinac, osvajač bronzane medalje na prvenstvu Evrope u Helsinkiju i finalista Olimpijskih igara, dok je kod žena najbolja Andrea Arsović, član streljačkog kluba.

Najuspešniji trener je Nikola Tomasović, a proglašeni su i najuspešniji juniori, košarkaš Mladen Đorđević i Jelena Zeljajić iz streljačkog kluba. Najbolji u konkurenciji pionira su košarkaš Miloš Glišić i karatistkinja Aleksandra Janković.

Nagrada “Milan Gale Muškatirović” za najperspektivnijeg mladog sportistu pripala je fudbaleru Danilu Pantiću.

Čitaj još:  Đaci prvaci pošli u školu (Video)

Specijalno priznanje za dugogodišnje vrhunske sportske rezultate, kao i trajan doprinos afirmaciji imena i ugleda JSD Partizan dobio je poptredsednik društva i najbolji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić.

“Ova takmičarska godina pamtiće se po mnogo čemu, pre svega po nastavku kontinuiteta uspeha, koje ostvaruju sportisti i klubovi Partizana, osvajajući titule i medalje na velikim međunarodnim i državnim takmičenjima. To nije slučajnost, već plod sistemskog rada. Sportistima, zaposlenima u klubu, navijačima i svima skojima su crno-bele boje u srcu želim srećan 67. rođendan. Živeo Partizan!”, rekao je Čavić.

Posebno priznanje kao sportskom radniku i dugogodišnjem predsedniku više udruženih klubova JSD Partizan dobio je Dragan Vasiljević.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj sadašnjih i bivših sportista, funkcionera i gostiju. Među kojima i Žarko Zečević, Danko Đunić, Mlađan Šilobad, Ivan Ćurković, Ljubiša Tumbaković, Dražen Dalipagić…

“Izuzetna mi je čast što imam priliku da se obratim u ime sportista najboljeg kluba. Ovo je velika čast i obaveza da u predstojećoj godini budem još bolji i opravdamo ova priznanja”, rekao je Kolašinac.

Čitaj još:  "Sandžačka sehara" dobila promociju u Sjenici

JSD Partizan spada u red najvećih, a po rezultatima, ostvarenjima i broju vrhunskih sportista tokom proteklih 67 godina, verovatno i najuspešnije sportsko društvo na svetu.

U proteklih 67 godina sportisti Partizana u dresu sa državnim grbom osvojili su više od 500 medalja na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima, dok su klubovi iz porodice crno-belih 14 puta bili pobednici Kupa evropskih šampiona.

Facebook komentari

Leave a Reply