Roditelji dečaka koji se utopio najavili tužbu protiv opštine Sjenica

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2012

Roditelji petogodišnjeg dečaka koji se pre tri dana utopio u reci Grabovici u centru Sjenice, najavili su danas tužbu protiv nadležnih u opštini.

Otac nastradalog dečaka Omer Kadušić izjavio je da lokalnu samoupravu smatra odgovornom “jer nije obezbedila most” sa kog je dečak upao u reku.

“Opstinsku vlast smatram odgovornom za smrt mojeg sina jer sa mosta pao, i ja ću ih tužiti zbog toga”, rekao je Kadušić.

Rodbina nastradalog dečaka tvrdi da je odlukom Opštinskog veća most, koji je oštećen u poplavi pre tri godine uklonjen, a na tom mestu postavljen drveni pešački most, kao privremeno rešenje dok se ne izgradi novi.

Čitaj još:  Aerodrom "Dubinje" i dalje opasan po život!

Predsednik opštine Muriz Turković rekao je da saoseća u bolu i patnji roditelja, ali je negirao odgovornost lokalne samouprave za nesreću.

“Reč je o drvenom pešačkom mostu, kao privremenom rešenju za građane. Ukoliko roditelji smatraju da opština snosi odgovornost za život dečaka koji je vozeći bicikl upao u reku, mogu podneti tužbu sudu”, rekao je Turković novopazarskom radiju “Sto plus”.

Facebook komentari

Leave a Reply