Muamer Hukić poziva svoje navijače da mu pomognu u novoj borbi

Sport, Vijesti 2012

Nova borba protiv britanca Olafa Afolabija, čini se da ne zadovoljava potpuno ovog svjetksog šampiona. On traži i dalje borbu protiv braće Kličkovih, koje poziva da dođu na njegov meč i pogledaju njegovu tehniku i znanje.

Muamer Hukic - www.FOLKOTEKA.com

Isto tako i njegov protivnik Afolabi zrači optimizmom i smatra da će ovo biti njegova pobjeda za razliku od borbe kada je za malo u poenima izgubio meč od Hukića, 2009.

Hukića smo sreli sinoć u Berlinu na proslavi 70. rođendana njegovog trenera Ulija Wegnera. Inače on je ovih dana sa svojim trenerom se sprema za meč u kampu u Kiembaumu gdje se pored ostalog bori sa svojom kilažom. Kaže kako mu nije lako skinuti kilograme koje je dobio za meč u teškoj kategoriji sa Povetkinim. On mora sada za ovaj meč da ostrani 5 kilograma mišića. No, i pored toga Hukić smatra da će u Erfurtu, 5. maja da puca sa svih strana. Za razliku od njega Britanac očekuje i krv, kako u medijima izjavljuje.

Čitaj još:  Broj azilanata raste u Sjenici

Pored priprema za svoj meč Muamer Hukić razmišlja dosta i o svom narodu koji je ovih dana u predizbornoj vatri.

– Želio bih da taj koji pobijedi bude dobar narodu i da to što obeća i ispuni. Ima ih dosta koji su sve obećavali, a nisu ništa uradili.

Na pitanje šta bi on volio promijeniti u svom Sandžaku rekao nam je:

– Narodu treba dati posla. Mogućnost da mogu da rade i da izdržavaju svoje porodice tu na svom pragu, a ne da se muče po svijetu tražeći posao, ili, pak, da žive samo od onih koji rade u inostranstvu. Trebaju nam političari koji će obezbijediti da se i mi iz svijeta imamo gdje vratiti i da možemo u svoj zavičaj to što imamo sigurno uložiti. Narod treba da izađe da glasa i da se ne ljuti kasnije što su pogrešni ljudi došli na vlast, a oni nisu sami glasali. Prva promjena dolazi sa glasanjem svakoga.

Čitaj još:  "Oktobarski dani kulture" završeni

Hukić će dan prije izbora u Sandžaku imati težak meč. Priznaje nam na kraju da je protivnik dosta težak i da će mu biti i za ovaj meč potreban njegov narod, i njegova publika, koju poziva da dođe na meč 5.maja u Erfurt, a poslije meča, ako pobijedi, kaže ide u svoj zavičaj da odmori i da sa skupa sa svojim narododom proslavi pobjedu.

Facebook komentari

Leave a Reply