I Komunistička partija na glasačkom listiću

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2012

Opštinska izborna komisija Sjenice proglasila 12 izbornih lista

Poslednjeg dana zakonskog roka za predaju izbornih lista, u subotu naveče, za lokalne izbore u Sjenici kandidovala se i Komunistička partija – Josip Broz. Prvi na listi 13 odborničkih kandidata Komunističke partije Mirsad Lakota rekao je da partija radnika, seljaka i nezadovoljne inteligencije, nakon dvadeset godina ponovo izlazi na izbore sa namerom da se ponovo čuje glas, kako je rekao, zaboravljene, prvenstveno radničke klase.

Na sednici Opštinske izborne komisije u ponedeljak proglašeno je svih 12 izbornih lista. Prema utvrđenom redosledu na glasačkom listiću za lokalne izbore u Sjenici na broju jedan biće lista Za Sjenicu SDP, DS, LDP, SDPS – Muriz Turković sa svih 39 odborničkih kandidata, druga će biti Srpska napredna stranka – Tomislav Nikolić sa 13 odborničkih kandidata, na trećem mestu sa svih 39 kandidata biće Sandžačka narodna partija – Mirsad Đerlek,Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin sa 39 odbornika biće pod rednim brojem četiri, na petom mestu su Ujedinjeni regioni Srbije – dr Esad Zornić sa 14 odbornika, broj šest imaće koalicija Sve zajedno – BDZ – Emir Elfić sa 39 odborinika, sedam ‘’SPS – PUPS Ivica Dačić’’ sa 13 odbornika, pod brojem osam je Grupa građana „Samostalna SDA za Sjenicu – Nusret Nuhović’’ sa 32 odbornička kandidata, deveta je koalicija Zajedno DSS – SRS, na broju 10 je ‘’Narodni pokret Sandžaka – Džemail Suljević’ sa 20 odbornika, jedanaesta je ‘’Komunistička partija – Josip Broz’’, i na broju 12 ‘’Nova Srbija – Momir Kovačević’’.

Čitaj još:  Sportska hala u Sjenici dobila nove koševe

Prema rečima predsednika Opštinske izborne komisije u Sjenici Amela Papića, period predaje lista u ovoj opštini protekao je bez problema i bez ikakvih pritužbi. A kojoj će od ponuđenih opcija Sjeničani ukazati poverenje i ko će preći cenzus, znaće se tek nakon izbora.

Čitaj još:  Od danas bosanski jezik u školama Sandžaka

Autor: S. Ljajić

Diskutujte sa nama na forumu o ovoj temi ovde

Facebook komentari

Leave a Reply